Kivi Kabuğunun Sağlık Faydaları
Sonbaharın vazgeçilmez meyvesi kivi, vitamin deposuyla enerji ihtiyacını karşılamada birebir. Genelde ikiye bölüp içini kaşıkla çıkararak tükettiğimiz kivi kabukları çöpe gidiyor. Ancak bu büyük bir hata!
Kivinin iç kısmı lifli olsa da kabuğu iki ila üç kat daha fazla lif içeriyor. Bu, sindirime yardımcı olurken kolesterolü de düşürür. Üstelik kabuk, omega-3 yağ asitleri, vitaminler ve mineraller açısından da zengin. Bu besinler, özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için gerekli.
Kiviyi tüketmeden önce mutlaka yıkayın, durulayın ve kurulayın. Kabuklarını yemek konusunda tereddüt ediyorsanız smoothielere ekleyerek tüm faydalarından fark etmeden yararlanabilirsiniz. Ayrıca cips yapmak da israfı önlerken lezzetli bir atıştırmalık sunar.