enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5429
EURO
35,9898
ALTIN
3.010,29
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
9°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Advert

BTSO’da ‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’

BTSO’da ‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’
27.01.2020 16:13 | Son Güncellenme: 27.01.2020 16:14
362
A+
A-

BTSO’da ‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’. Raylı sistemlere yönelik Ur-Ge ve Kümelenme projelerini sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

BTSO’da ‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’. Son 5 yılda 20’ye yakın Bursalı firma ile birlikte çalıştıklarını belirten Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, mill tren projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

BTSO, Raylı Sistemler sektörüne yönelik önemli bir programa imza attı.

‘Bursa Raylı Sistemler Çalıştayı’, Oda Hizmet Binası’nda düzenlendi. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TÜVASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, ASELSAN ve TÜLOMSAŞ uzmanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, özellikle 2000’li yılların başından itibaren raylı sistemlerin kullanımını hızla yaygınlaştıran Türkiye’de bu alanda teknoloji geliştirmek için güçlü bir irade sergilendiğini söyledi.

30’u aşkın UR-GE, kümelenme ve HİSER projesiyle yüzlerce firmayı Türkiye’nin yerli ve milli hedefleri için bir araya getirdiklerini dile getiren Şener;

“İş insanlarımızın üstün gayretleri ve girişimcisine güvenen devletimizin büyük destekleriyle Türkiye’nin ilk yerli tramvayını bu şehirde üretmeyi başardık.

Özgüveni sağlam, iradesi güçlü iş dünyası

Özgüveni sağlam, iradesi güçlü iş dünyası temsicilerimiz, Odamızın liderliğinde yerli metromuz, yerli tankımız, yerli uçağımız için kolları sıvarken, oluşturduğumuz güçlü altyapı sayesinde milli otomobilin üretim merkezini de Bursamıza taşıdık.

Ülkemizin teknolojik bağımsızlığına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan atılımlar sayesinde Türkiye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir.” dedi.

“KABUĞUMUZU KIRDIK”

TÜVASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, tedarikçilerle buluşmak üzere Bursa’ya geldiklerini belirterek;

Kurum olarak Bursa’da son 5 yılda 20 şirket ile birlikte çalıştıklarının altını çizdi.

Özgüveni sağlam, iradesi güçlü iş dünyası

TÜVASAŞ’ın 70 yıl önce yurt dışında gelen vagonların bakım ve tamirlerini yapan bir kurum olduğunu, 1985 yılından itibaren de Türkiye Vagon Sanayi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Kocaarslan,

“Özellikle yolcu taşıyan tüm sistemlerin hepsini yapan bir kuruluşuz. 2019 yılında alüminyum gövde fabrikamızın da devreye alınmasıyla toplamda fabrika sayımız 6’ya yükseldi.

Artık kurumumuz kabuğunu kırdı. Kendi araçlarını üreten bir şirket olmamız için teknolojik ağırlıklı şirkete dönüşmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

MİLLİ TREN PROJESİ

Milli tren projesindeki çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Kocaarslan, “Milli trenimiz artık meydana çıktı.

Bir araç inmek üzere. Her şeyi bitti motoru ve kliması takıldı.

İkinci aracın giydirmesi yüzde 60 seviyesinde. Diğer araç da boyadan çıkıyor. 4. aracımız ise şu anda imalatta. 5. aracımızın da çalışmaları devam ediyor.

Bir set haline getirdiğimizde raylara indireceğiz. Yerli şirketleri bu sektöre kazandırmak istiyoruz. Seri üretim hatları kurduk.

Her şey tamam. İçinde 40 kilometre kablosu olan onlarca kontrol sistemleri bulunan devasa bir araç ortaya çıkıyor. 25 metre uzunluğunda.

İş dünyamız ile birlikte çalışarak yeni projelere ve çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

İlhan Kocaarslan, şirket olarak 500 milyon liralık ciroya sahip olduklarını söyledi. “Kendimizi dünyaya tanıtacağız.” diyen Kocaarslan, “Uluslararası standartlara uygun üreten bir kuruluş haline gelmek istiyoruz. Vizyon olarak yolcu taşıyan demiryolu araç sektöründe dünya standartlarında tasarım ve üretim yapan bir marka olmasını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu, BTSO’nun 2013 yılında raylı sistemler ve uzay havacılık savunma alanında kümelenme faaliyetlerine başladığını söyledi. Küme firmalarının yerli ve milli yatırımlara önemli katkılar sağladığını da vurgulayan Hatipoğlu, Raylı Sistemler kümelenmesinde 100’e yakın firmanın yer aldığını da sözlerine ekledi. düzenlenen ‘Raylı Sistemler Çalıştayı’nda Bursalı firmalar TÜVASAŞ,Aselsan ve TÜLOMSAŞ uzmanları ile sunumlar gerçekleştirdi. Program, ikili iş görüşmeleri ile devam etti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.