enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5029
EURO
36,1862
ALTIN
2.985,50
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
Advert

BTSO, Güvenilir Gıda ve Obezitede Toplumsal Farkındalığı Artırmayı Hedefliyor

BTSO, Güvenilir Gıda ve Obezitede Toplumsal Farkındalığı Artırmayı Hedefliyor
20.07.2018 11:48
260
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), pek çok insanın korkulu rüyası haline gelen obezite ile güvenilir gıda konularında toplumsal farkındalığı artırmak için harekete geçti.

Ekonominin gelişimine yönelik ürettiği projelerle Türkiye’ye örnek olan BTSO, sosyal sorumluluk projelerini de aralıksız sürdürüyor. Gıda komiteleri öncülüğünde hayata geçirdiği ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesiyle 2 yılda 150 okulda 32 bin öğrenciye ulaşan BTSO, insan sağlığı için büyük bir tehlike olan obezitenin önlenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve 27. Meslek Komitesi üyeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Gıda ve Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur’u ziyaret ederek yeni projeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

“GÜVENİLİR GIDA VE OBEZİTE”

Aytuğ Onur, Bursa iş dünyası olarak gıda sektörünün ihracat odaklı büyümesine ve katma değerli üretimine yönelik projeler geliştirdiklerini ifade etti. Her yıl gıda sektörüne yönelik en az 2 ayrı alım heyeti organizasyonu düzenlediklerini hatırlatan Onur, aynı zamanda gıda alanında sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz sene 4.’sü gerçekleşen ‘Uluslararası Gıda Kongresi’ ile sektörün gelişimine bilimsel açıdan katkı sağladıklarını dile getiren Onur, ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesinin de bu yıl devam edeceğini söyledi. Onur, “3.’sünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda ‘Güvenilir Gıda’ ve ‘Obezite’ konularına dikkat çekeceğiz. BTSO olarak toplumsal farkındalığı artıran adımlar atmayı sürdüreceğiz.” dedi.

BTSO’NUN HER ZAMAN YANINDAYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, her zaman eğitime en üst düzeyde katkı sağlayan BTSO’ya teşekkür etti. Gıda ve Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, gıda sektörünün her geçen yıl stratejik hale geldiğini belirterek, “Tüketicilerin bilinçlenmesine yönelik eğitimler ve organizasyonlar önemli. Yeni projelerde BTSO’nun yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

TÜRKİYE, OBEZİTEDE DÜNYA 3.’SÜ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, obezitenin dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin obezitede dünyanın 3. ülkesi olduğunu ifade eden Akan, obezite rahatsızlığına yol açan en önemli etkenin teknoloji bağımlılığı olduğunu vurguladı. Reel ve ihtiyaçlara cevap veren projelerin her zaman kalıcı olduğunu dile getiren Akan, “Kurumlar arasındaki işbirliği kültürü daha nitelikli projelerin oluşmasını sağlayacaktır. Özellikle obezite dikkat edilmesi gereken bir unsur. Kurum olarak bu konuda önemli etkinliklere imza attık. Sağlıklı beslenme her zaman toplumsal gelişime de büyük katkı sağlar. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu noktada toplumda farkındalığı artıran her çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BİR ÖMÜR 60 TON YEMEK TÜKETİYORUZ

UÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişimine yönelik somut adımlar attıklarını ifade etti. Bir insanın ömrü boyunca 70 bin öğün yemek yediğini, 60 ton gıda tükettiğini dile getiren Çopur, “Vücut sağlığı doğrudan gıda ile orantılı. Vücudumuzu iyi yönetmeliyiz. Eski beslenme planları artık geride kaldı. Her insanın vücut metabolizması birbirinden farklıdır. Üniversite olarak bütün stratejimizi sağlık üzerine yoğunlaştırdık. BTSO’nun gıda sektörüne yönelik çalışmalarına akademik olarak katkı sağlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.