enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5029
EURO
36,1862
ALTIN
2.985,50
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Bloomberg’ten Skandal!

Bloomberg’ten Skandal!
18.04.2019 19:25 | Son Güncellenme: 18.04.2019 19:26
354
A+
A-

Bloomberg ‘sefil’ ekonomiler sıralamasında Türkiye’yi ilk 5’te gösterdi

Venezüella’nın 5 yıldır üst üste başını çektiği Bloomberg Dünyanın En Sefil Ekonomileri (Bloomberg’s Misery Index) listesinde Türkiye ilk 5’te gösterildi.

Bloomberg ajansının hazırladığı ‘2019 Dünyanın En Sefil Ekonomileri’ listesinin zirvesinde, önceki 4 yıl olduğu gibi yine Venezüella yer alırken bu ülkeyi sırasıyla Arjantin, Güney Afrika, Türkiye, Yunanistan ve Ukrayna takip etti. Haberde, bu ülkelerin ekonomik zorluklar çekmeye devam ettiği, fiyat artışını önleme ve işsizliğe karşı mücadele alanlarında başarısızlık sergilediği ifade edildi.

​Listenin devamında Uruguay, İspanya, Brezilya ve Suudi Arabistan gösterildi.

TL - para

Geçen yılki sıralamada 34. olan Rusya ise bu yıl 17. sırada yer aldı. Bunun sebebi olarak fiyat artışındaki hızlanma tahmini ve istikrarlı işsizlik oranı ile ilgili olduğu ifade edildi.

Toplam 62 ülkenin yer aldığı listede, en az ‘sefil’ ekonomiye sahip ülkenin Tayland olduğu aktarılırken, listenin sonunda İsviçre ve Singapur yer aldı.

Bloomberg’e göre, düşük enflasyon ve işsizlik oranı, bir ülkede vatandaşların ne kadar iyi yaşadığının göstergesi.

Bu yılki sıralama, önceki senelerde olduğu gibi resmi istatistikler değil ekonomi uzmanlarının görüşü temel alınarak hazırlandı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.