enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
Advert

Bilecikli öğrenciler “Anla, Hızlan, Odaklan, Başar” projesiyle gelişim kaydediyor

Bilecikli öğrenciler “Anla, Hızlan, Odaklan, Başar” projesiyle gelişim kaydediyor
02.04.2020 13:17
352
A+
A-

Bilecikli öğrenciler “Anla, Hızlan, Odaklan, Başar” projesiyle gelişim kaydediyor. Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde uygulamaya konulan “Anla, Hızlan, Odaklan, Başar (AHOB)” adlı proje çerçevesinde geliştirilen yazılım sayesinde öğrenciler, okuma alışkanlığını pekiştiriyor, odaklanma konusunda da gelişme kaydediyor.

Bilecikli öğrenciler “Anla, Hızlan, Odaklan, Başar” projesiyle gelişim kaydediyor. Pazaryeri ilçesinde proje kapsamında geliştirilen, okuduğunu anlama konusunda ölçüm yapan yazılıma, tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri uzaktan erişim sağlayabiliyor

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Pazaryeri 5 Eylül İlkokulunda başlatılan sistem, ilçedeki ilk ve orta dereceli tüm eğitim kurumlarında bulunan bin 200 öğrencinin kullanımına açıldı.

Okullarda akıllı tahtada uygulanabilen yazılım, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde başlatılan uzaktan eğitim kapsamında da aktifleştirildi. Öğrenciler, kullanıcı adı ve şifreleriyle girerek program üzerinden metinleri okuyup bazı sorulara cevaplar veriyor.

Evlerinden bağlantı kuran öğrencilerin okuduklarını anlamaları konusunda ölçümler yapan sistemde, veli ve öğretmenler de çocukların dakikada kaç kelime okudukları, kaç soruya doğru cevap verdikleri gibi verileri görebiliyor.

Kaymakam Berker Çırak:
– “Mobil uygulama oyun gibi, çocukların okuma hızlarını geliştirecek bu programda başarı sağladık. Çok güzel bir çalışma oldu. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler bu çalışmayı çok sevdi”

Pazaryeri Kaymakamı Berker Çırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin projeyle başarılı bir yol izlediğini söyledi.

Çalışmaya tüm velilerden destek geldiğini belirten Çırak, şöyle konuştu:

“Amacımız öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması ve okuma becerilerini üst seviyelere taşımaktır. Projeyle gerek Türkçe gerekse diğer derslerde öğrencilerin anlamlı sonuçlara ulaştığını gördük. Mobil uygulama oyun gibi, çocukların okuma hızlarını geliştirecek bu programda başarı sağladık. Çok güzel bir çalışma oldu. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler bu çalışmayı çok sevdi, inşallah bunu devam ettireceğiz.”

Çırak, öğrencilerin okuduğunu anlama becerisini geliştirmek ve akademik başarılar elde etmek istediklerini kaydetti.

– “Anlayarak okumanın 10 kata kadar arttığını gördük”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci de öğrencilerin teknolojiye yatkın olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Ekinci, “Hızlı ve anlayarak okumanın önemi ile teknolojiyi de kullanarak bir çalışma yapmak istedik. Teknolojiyi kullanırken okuduklarını anlamayı da başarsınlar istedik. Sonuçlara baktığımızda, anlayarak okumanın 10 kata kadar arttığını gördük. Sistem üzerinden hem öğretmenlerimiz hem de ailelerimiz bu ilerlemeyi gözle görebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Pazaryeri 5 Eylül İlkokulu sınıf öğretmeni Sercan Bilge, öğrencilerin evlerinden bu uygulamaya katılabilmesinin önemine dikkati çekti.

Proje koordinatörü ve yazılımcısı Aytaç Temur ise teknolojiyi etkili kullanarak öğrencilere okumayı sevdirdiklerini vurguladı.

Projenin, okuma alışkanlığının yanı sıra öğrencilerin diğer derslerine etki ettiğini anlatan Temur, şunları kaydetti:

“Bu uygulamayı kullanan öğrenciler hem okumayı sevdi hem de dikkatleri artık dağılmadan okuyorlar. Derslerdeki başarılar da en üst seviyeye çıktı. Öğrencilerin dikkatlerini geliştirmek, konsantrasyonlarını yükseltmek, okudukları metinleri daha kısa sürede daha yüksek oranda anlamalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bu yazılım, yapay zeka içeren, dikkat, odaklanma, okuma ve anlama yazılımıdır.”

Velilerden Ayhan Yurtsever, kızı Asude’nin projeyle okumaya hevesinin arttığını, bu sayede evde kitap okuma saati ayarladıklarını bildirdi.

Asude Yurtsever de çok mutlu olduğunu ve her gün programa girip makale ve kitaplar okuduğunu dile getirdi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.