enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5742
EURO
36,2998
ALTIN
2.993,27
BIST
9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda çok sinirlendi: ‘Rezillik bu!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda çok sinirlendi: ‘Rezillik bu!’
10.01.2019 14:04 | Son Güncellenme: 10.01.2019 14:12
353
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun ruh sağlığını bozan programlara reklam verilmemesi için TBMM’de bir çalışma yapılması talimatını verdi.

Bir televizyon programında, çocuk istismarı, cinayet ve aile içi şiddet gibi iddialar ile gündeme gelen ‘Palu ailesi’ olayına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tip programlara yayın yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Önceki gece yapılan AK Parti MKYK toplantısında, bir milletvekili son dönemde toplumdaki şiddet olaylarının ve televizyonlarda bu konuda yapılan yayınların arttığını gündeme getirdi. Bunun üzerine Erdoğan, günlerdir seyredenleri dehşete düşüren ve çocuk istismarı, cinayet ve aile içi şiddet gibi iddialarla gündeme gelen ‘Palu ailesi’ ile ilgili bilgi almak için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü aradı.

Gül, hızla Genel Merkeze gelerek bu konudaki gelişmelerle ilgili MKYK’ya bir sunum yaptı. Televizyon programında anlatılanların insanlık dışı olduğunu belirten Erdoğan ”Televizyonlarda bu tür görüntülerin yer almaması için yayın yasağı getirilebilir mi?” diye sordu ve gerekirse RTÜK Kanunu’nun değiştirilmesini istedi.

”BUNLAR RENCİDE EDİYOR”

Türkiye’nin gündemine oturan Palu ailesini, AK Parti’nin MKYK ve MYK toplantılarında gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunlar toplumu rencide ediyor” dedi.

RTÜK ELEŞTİRİLDİ

Bazı kurul üyeleri, RTÜK’ün yetersiz kaldığı, yeni bir denetim ve kontrol mekanizması kurulması gerektiğini belirterek, cezalandırmanın çözüm olmadığını, reklam veren üzerinden bir düzenlemeye gidilmesinin önemine işaret etti.

‘YİRMİ BİRİNCİ YÜZYILDA REZİLLİK BU’

Erdoğan, bu görüntülerin toplumda olumsuz etkiler bıraktığını dile getirerek ”Yirmi birinci yüzyılda hâlâ bu hadiseler yaşanıyor ve bu görüntüleri seyrediyoruz. Rezillik bu” diyerek tepki gösterdi.

KURMAYLARINA TALİMAT VERDİ

TBMM’de önceki yıllarda kurulan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu’nun önerileri üzerinden bazı önlemler alınabileceğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, “Olabilir, üzerinde çalışalım” dedi.

Erdoğan’ın talimatının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da devreye girdiği ve Palu ailesi ile ilgili gelişmeleri takibe aldığı belirtildi. Erdoğan, bir MKYK üyesinin teklifi üzerine, şiddet içeren televizyon programlarına reklam verilmemesi; yayınların desteklenmemesi konusunda Meclis’te bir çalışma yapılmasını da istedi.

Söz konusu komisyonun raporunda yer alan bazı öneriler şöyle:

”Medya ve kadın konusunda yapılan çalışmalar, bu alandaki en iyi uygulama örneklerinin başında medyanın izlenmesi ve ayrımcılığın teşhir edilmesi olduğunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulacak bir Medya İzleme Merkezi, medyayı toplumsal cinsiyet eşitliği, ailenin korunması ile kadın, çocuk ve özürlü hakları bağlamında etik ilkeler çerçevesinde izleyip raporlar hazırlamalıdır. Bu raporları da ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderecek bir ağ oluşturarak kamuoyuna ihlalleri duyurmalıdır.

Böylelikle gerekirse toplum tepki gösterebilecek yani kamu doğrudan medyaya müdahale etmeyecek ama aynı zamanda ayrımcılıkla mücadelede kamuoyu denetimi kolaylaşacaktır. Bu çalışmadan örgütlü sivil toplum kuruluşları da yararlanabilecek, raporları da kullanarak ihlallere yönelik tepkisini daha fazla duyurabilecektir. Bu tepkiler medyanın can damarı olan reklam verenlere yöneltildiğinde yaptırım gücü de artacak, reklam verenlerden medya kuruluşlarına doğru yönelecek, kamu otoritesinin müdahalesine gerek duyulmaksızın somut kazanımlar elde edilebilecektir. Buradaki temel sorumluluk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait olacaktır.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.