enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Bangladeş’te hayat durdu… Başbakan ordudan yardım istedi

Bangladeş’te hayat durdu… Başbakan ordudan yardım istedi
19.07.2024 10:13
12
A+
A-

Bangladeş’teki Bağımsızlık Savaşı Protestolarındaki Hayat Kayıpları 32’ye Yükseldi

Protestolar sırasında polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve polis gösterileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Devlet Televizyonu Ateşe Verildi

Olaylarda dün devlet televizyonu BTV’nin binası ateşe verildi. BTV İdare Müdürü Ruhul Amin Bangla, göstericilerin “zemin kattaki garaj dahil çeşitli odaları ateş verdiğini ve içeride mahsur kalan insanlar olduğunu” söyledi.

“Bu Artık Bir Savaş”

Eylemler nedeniyle birçok televizyon kanalı ve haber sitesinde yayının durduğu, iletişimde de büyük aksamalar olduğu kaydedildi. Başbakanlık, Merkez Bankası ve emniyetin internet siteleri de hacklendi. Ekranlarda paylaşılan mesajlarda “Bu artık protesto değil bir savaş” ifadeleri dikkat çekti.

Ordudan Yardım İstendi

Başbakan Şeyh Hasina’nın olayları bastırmak için ordudan yardım istediği kaydedildi.

Protestoların Nedeni

Birçok analiste göre olaylar “kamuda kontenjan” kriziyle patlak verse de ülkedeki ekonomik gidişat, yüksek enflasyon ve işsizliğe tepki özellikle gençleri sokağa dökmüş durumda.

Kamu Kontenjanı Tartışması

Bangladeş’te kamuda işe giriş pozisyonlarının yüzde 56’sı belirli demografik gruplar ve sınıflar için ayrılırken, bunun yüzde 30’u, 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’na katılanların ailelerini kapsıyor. Söz konusu kontenjanlar, ülke çapındaki protestolar üzerine 2018’de kaldırılmıştı. Yüksek Mahkemenin, geçen ay kontenjan sisteminin yeniden uygulanması kararı almasının ardından protestolar başlamıştı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.