Bursa Araştırmaları Merkezi’nin (BAM) Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde tanıttığı ‘Bursa Köylerinde Ninniler, Maniler, Türküler, Giyim Kuşam ve Halk Oyunları’ kitabı, öğretmen ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) projesi kapsamında’ kayıt altına alınan değerleri yeni kuşaklara aktarmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) projesi kapsamında’ kayıt altına alınan değerleri yeni kuşaklara aktarmaya devam ediyor. SOKÜM tarafından hazırlanan ‘Bursa Köylerinde Ninniler, Maniler, Türküler, Giyim Kuşam ve Halk Oyunları’ kitabı, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen seminerle öğretmen ve öğrencilere anlatıldı.
Büyük ilgi gören seminer, okulun konferans salonunda yapıldı. Organizasyonda ana gündemi, SOKÜM’ün Bursa’nın kültür mirasına kazandırdığı kitap oluşturdu. BAM’ın çalışmalarıyla Bursa’dan derlenen türküler ile bunların hikayeleri de etkinlik kapsamında katılımcılarla paylaşıldı. Seminerde, sözleri Aşık Garip’e ait ‘Güvey Kaldırma’ parçası ile milli mücadeleye katılan Sadettin Efe’nin eserlerinden örnekler de sunuldu.
Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Remzi Ayaz, Türkiye’de sanat alanında yükseköğretime geçişte önemli bir basamak olduklarını hatırlatarak, bugüne kadar çok sayıda müzisyen yetiştirdiklerini söyledi. Ayaz, kültürün sanatla buluşmasının geleceğin sanatçıları için yol gösterici olacağına inandığını ifade etti.
SOKÜM tarafından hazırlanan ‘Bursa Köylerinde Ninniler, Maniler, Türküler, Giyim Kuşam ve Halk Oyunları’ kitabı, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen seminerle öğretmen ve öğrencilere anlatıldı.
Uygulamanın ardından yapılan sunumda, Bursa’nın sekiz başlıkta toplanan tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekildi.