enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL
23.05.2023 16:43
75
A+
A-

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL Dolardaki artışı durdurabilmek için iktidarın icat ettiği kur korumalı mevduatın (KKM) kamuya maliyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı gibi 95.3 milyar TL değil, Merkez Bankası ve vazgeçilen vergilerle birlikte 200 milyar TL.

Bakan Nebati’nin KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL

KKM hesabında Merkez’den yapılan ödemeler yok: Maliyet 200 milyar TL

EKONOMİ – Ekonomistlerin “saatli bomba” olarak tanımladığı KKM’nin maliyeti konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önceki gün bir açıklama yaptı. Nebati, “Bugün, toplam 2.3 trilyon liraya ulaşan KKM uygulamasının bütçeye maliyeti de giderek azalmaya devam etmiş, toplamda 95.3 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Faiz üst sınırının kaldırılmasıyla, önümüzdeki dönemde de bütçe üzerinde ciddi bir maliyet oluşturması beklentiler dahilinde değildir” dedi. Nebati’nin açıklamasında sadece bütçeye olan yük yer aldı. Martta ödeme olmadı ama nisanda bütçeden 650.2 milyon lira çıktı. Merkez Bankası ise geçen yıl 88.9 milyar TL ödeme yaptı.

VERGİDEN İSTİSNA

Bunun dışında kurumların bilançolarında yer alan yabancı paralarını TL’ye çevirdiklerinde elde ettikleri kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutulmuştu. Bu vergiden de vazgeçilmiş oldu. Böylece toplam maliyetin 200 milyar lirayı aştığına dikkat çekiliyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.