enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Aşure tarifi: Aşure nasıl yapılır? İşte malzemeleri…

Aşure tarifi: Aşure nasıl yapılır? İşte malzemeleri…
16.07.2024 12:56
69
A+
A-

Aşure ayı, bolluk, bereket ve birliği temsil ediyor. Aşure tarifi yöreden yöreye farklılık gösterse de her yerde aşure yaparken ana ürün olarak buğday, kuru fasulye, nohut ve şeker kullanılıyor.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gr kuru kayısı (1 su bardağı)
  • 200 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 lt su (buğdayı haşlamak için)
  • 4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz

Üzeri için:

  • 25 gr fındık
  • 25 gr kuş üzümü
  • 100 gr ceviz
  • 1 nar
  • Tarçın

Yapılışı:

  1. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı pişirin.
  2. Buğdayı iyice yıkayıp ayrı bir tencereye alın. Buğdayı yaklaşık 10 dakika sıcak suda kaynatın. Kaynarken oluşan sarı suyu süzün. Aynı süzme işlemini iki kez daha tekrarlayın.
  3. Buğdayın üzerine biraz daha su ekleyerek yaklaşık 50 dakika daha pişirin.
  4. Pişen buğdayı, nohut ve fasulyeyi büyük bir tencereye alın. Doğranmış kayısı, kuru üzüm ve yıkanmış pirinci ekleyip yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
  5. Sıcak su, şeker, tuz, fındık ve karanfili ekleyip yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
  6. Pişirme sırasında yaklaşık 3 litre su kullanın. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun.
  7. Pişen aşureyi kaselere alın ve üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyin.
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.