enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,6433
EURO
36,4426
ALTIN
2.923,47
BIST
9.666,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
9°C
Bursa
9°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Advert

Araştırma: Almanya’nın her yıl 288 bin yabancı iş gücüne ihtiyacı var

Araştırma: Almanya’nın her yıl 288 bin yabancı iş gücüne ihtiyacı var
26.11.2024 11:36
4
A+
A-

Almanya’nın Refahı İçin İş Gücü Göçü Kritik

Bertelsmann Vakfı’nın yeni araştırması, Almanya’nın refahını sürdürmesi için iş gücü göçüne ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor.

2040 yılına kadar ülkedeki çalışan sayısı göç alınmazsa yaklaşık 4,5 milyon azalarak %10 düşüşle 41 milyon 900 bine gerileyecek. 2060 yılına kadar çalışan sayısının 35 milyon 100 bine düşmesi bekleniyor.

Araştırmanın yazarları, “Almanya’nın iş gücü ihtiyacını karşılaması ve refahını güvence altına alması için Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden uluslararası iş gücü göçü giderek önem kazanıyor” diyor. Almanya’nın gelecek 15 yıl içinde dünya çapında yılda yaklaşık 288 bin çalışanı işgücüne dahil etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bertelsmann Vakfı Göç Uzmanı Susanne Schultz, “Doğum oranının yüksek olduğu dönemde dünyaya gelen kuşağın emekli olması, Alman iş piyasasında göçü zorunlu kılıyor” diyor. Schultz, iç potansiyelin geliştirilmesi ve iş gücüne katılımın artırılmasının öncelikli olduğunu, ancak ihtiyacın yalnızca bu şekilde karşılanamayacağını belirtiyor.

Yeni iş gücü göçü yasasının çalışanlar için yeni fırsatlar sunduğunu, ancak Almanya’nın çalışanlar için çekici olması için hoşgeldin kültürü geliştirilmesi ve uzun vadeli perspektifler sunulması gerektiğini vurguluyor.

Araştırma, iş gücü göçünün uygulanmaması durumunda Almanya’nın eyaletleri üzerinde farklı etkiler doğuracağını gösteriyor. Thüringen, Saksonya-Anhalt ve Saar eyaletlerinde iş gücü sayısı %10’un üzerinde azalırken, Hamburg, Berlin ve Brandenburg’da düşüş %10’un altında olacak.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.