enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
23.06.2024 12:02
20
A+
A-

Akdeniz’de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gerçekleştirilen incelemelere göre, Akdeniz Bölgesi’nde saat 11.14’te 49,2 kilometre derinlikte 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin merkez üssü olan Girit Adası açıklarında tespit edildi. Şimdiye kadar resmi makamlar tarafından herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

Deprem, bölgedeki birçok ilde hissedildi ancak herhangi bir hasar veya yıkıntıya yol açtığını gösteren haberler henüz mevcut değil. AFAD ekipleri bölgeyi yakından takip ederek olası olumsuzlukları en aza indirmeye çalışıyor.

Deprem uzmanı Dr. Ayşe Kaya, bu büyüklükteki depremlerin genellikle büyük çaplı zarara yol açmayacağını ancak yine de dikkatli olunması gerektiğini belirtti. “Bu tür depremler, binalarda küçük çatlaklara veya hasarlara neden olabilir” diyen Kaya, “Ancak bu hasarların ciddi bir tehlike oluşturması pek olası değil.” dedi.

Yetkililer, bölge sakinlerinin sallantı durumunda sakin kalmalarını ve güvenli alanlara geçmelerini tavsiye ediyor. Ayrıca, depremden etkilenen kişilerin, ihtiyaç duymaları halinde yetkililerle iletişime geçmeleri öneriliyor.

Akdeniz Bölgesi, tarihsel olarak depremlerin sık görüldüğü bir bölgedir ve bölgedeki sakinler, bu tür olaylara hazırlıklı olmalıdır. Deprem anında yapılması gerekenler arasında sakin kalmak, güvenli alanlara geçmek ve resmi kaynaklardan bilgi almak yer alıyor.

AFAD, depremin ardından bölgeyi sürekli olarak izlemeye devam ediyor ve herhangi bir gelişme olması halinde kamuoyunu bilgilendirecek. Depremden etkilenen tüm vatandaşlara ise geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.