Abdülhamit Gül’ün istifasının ardındaki sır perdesi kalktı Gazeteci İsmail Saymaz; Abdülhamit Gül’ün istifasının arkasında yaşananları anlattı. Saymaz; Gül’ün 4 gün içerisinde 2 defa istifa ettiğini dile getirdi.
GÜNDEM – Halk TV yazarı İsmail Saymaz; Abdülhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı’ndan istifasını yazdı.
Beştepe’de kapalı kapılar arkasında gerçekleştirilen bir toplantıda Osman Kavala gibi davalarda tutuksuz yargılanmayı savunan Gül’ün toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sözlü olarak istifa etmek istediğini bildirdi.
“Erdoğan da ‘Olur mu öyle şey!’ diye reddetti. Ancak bir kere vazo kırılmıştı.” diyen Saymaz, iki gün sonra da istifanın yazılı olarak Saray’a tekrar verildiğini ve bu kez kabul edildiğini yazdı.
“Gül’ün resmi programında ’28 Ocak Veri Koruma Günü’ vardı. Adalet Bakanı sıfatıyla katılacağı son tören olacaktı. Ne var ki, bu gerçeği Gül’den başka bilen yoktu.” diyen İsmail Saymaz, Gül’ün son konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ya da MOBESE tartışmaları üzerinden tepki gösterdiğini dile getirdi.
Saymaz’a göre konuşmasından metinden çıkan Adalet Bakanı, şöyle konuştu:
“Hukuk devletinde haysiyet cellatlığı, itibar suikastı olmaz. Hukuk asla izin vermez, veremez, vermemelidir.
Dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran FETÖ’cü zihniyetin asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu FETÖ’vari anlayış ve uygulamaların gerçekleştirilmemesi yönünde tedbir alınması en esaslı görevlerden biridir. ‘Geçmişte oldu, şimdi de olsa ne olur’ diye bir şey kimsenin aklından geçemez.
Hukuk izin vermez. Geçmişte acı örneklerini hep birlikte yaşadık.”
İsmail Saymaz yazısına şöyle devam etti:
Bu cümleler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarının sızdırılmasına yönelikti. İsim vermeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirmişti.
Toplantı biterken… Gül’ün ekibi bakanlıktan ayrılık hazırlıklarına başladı.
Erdoğan, MOBESE eleştirisinin etkisiyle mi, bilinmez, dört gün önce sözlü istifasını geri çevirdiği Gül’ün dilekçesini aynı gün kabul etti. 29 Ocak Cumartesi sabahı saat 01.35’te Resmi Gazete yayınlandığında Türkiye, Gül’ün ‘affını’ istediğini, yerine Bekir Bozdağ’ın getirildiğini öğrendi.”
Yeniçağ