8 Bin Kilometre Uzaklıktan İşbirliği İçin Geldiler Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığı destekleriyle devam eden Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projelerinde yer alan firmalar, Malezya’dan gelen iş dünyası temsilcileriyle buluştu. BTSO Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, Türkiye’nin ihracat, katma kıymetli üretim ve kaliteli istihdam noktasında önemli hedeflerinin olduğunu ifade etti. Kimya sektörü temsilcileri olarak Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini artırmak için çalıştıklarını kaydeden Duran, BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür etti.
EKONOMİ – BTSO, yeni etkinliklerle Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme hamlesine katkı sağlamaya devam ediyor. BTSO liderliğinde sürdürülen Dondurulmuş Gıda, İşlenmiş Gıda, Mobilya ve Kimya sektörleri UR-GE projelerindeki 40 firma, Malezyalı sektör yetkililerinin yer aldığı ticaret heyeti ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Programda, UR-GE şirketleriyle Malezya heyeti arasında ticari işbirliklerini geliştirme konusunda mutabakatlar sağlandı.
BTSO Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, Türkiye’nin ihracat, katma kıymetli üretim ve kaliteli istihdam noktasında önemli hedeflerinin olduğunu ifade etti. Kimya sektörü temsilcileri olarak Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini artırmak için çalıştıklarını kaydeden Duran, BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür etti. İlker Duran,
“İhracata dayalı kalkınma modeli ülkemizin üstünde çalışmakta olduğu bir konu. Odamız ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri bu noktada önemli. Nitelikli alıcı firmalar Bursa’ya getirilmiş. Nokta atışı görüşmeler yapıldı.” dedi.
BTSO 38. Meslek Komitesi Başkanı ve UR-GE Üyesi Orhan Gümüş, şirket olarak ihracat pazarlarını geliştirmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Malezya’dan gelen firmalar ile verimli iş görüşmeleri yaptıklarını vurguladı.
UR-GE Üyesi ve Saran Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Özge Öğütcü, pandemi dolayısı ile fuarların iptal olduğu bir dönemde BTSO ev sahipliğinde yapılan ikili iş görüşmesi organizasyonlarının işletmeler için büyük fırsat olduğunu belirterek,
“Asya alım gücü gittikçe artan bir kıta. Bölge insanlarının ihtiyaçlarını iyi inceleyip, özel ürünler çalışıp değişik bir pazar oluşturulabiliriz. İkili iş görüşmelerinde firmaların iş alanlarıyla alakalı eşleştirmeler yapılmış. Fuara gittiğinizde kendi alanımızda direkt müşteri bulmakta zorlanabiliyoruz. Bu organizasyonlara çok ihtiyacımız var.” dedi.
Malezya’dan gelen Malakat Corporation işletmesinin Yönetim Kurulu Başkanı Fadzıl Hashim, Türkiye’nin gıda, mobilya ve kimya sektörlerinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Firma olarak Bursalı firmalar ile sonuç odaklı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini, yeni iş bağlantıları kurduklarını dile getiren Hashim,
“BTSO’ya organizasyon için çok teşekkürler. Bursa’da çok iyi ağırlandık. Firmaların üretim kalitesi üst düzeyde. Bursalı firmalar ile çalışmayı amaçlıyoruz. Bu noktada ülkelerimiz arasında yeni işbirliklerinin olacağı bir sürecin başlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.