5 Milyar 250 Milyon Litre Su Kirlenmekten Kurtarıldı. Çevrenin korunması ve geri dönüşümde öncü projeler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere doğal kaynakları korunmuş ve daha yaşanılabilir bir dünya teslim etmek adına yürüttüğü çalışmalarla farkını ortaya koymaya devam ediyor. Geliştirdiği aktif geri dönüşüm projeleriyle fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, çevrenin korunmasında sağladığı katkılarla Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer alıyor.
YILDIRIM BELEDİYESİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇEVRE KORUMA SEFERBERLİĞİ İLE 1 YILDA 5 BİN 250 LİTRE ATIK YAĞ TOPLAYARAK HEM DOĞANIN KİRLENMESİNİ ÖNLEDİ HEM DE ATIK YAĞLARIN BİODİZEL ÜRETİMİNE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLAYARAK MİLLİ EKONOMİYE DESTEK OLDU.
Bu kapsamda; geride kalan bir yılda 5 bin 250 litre atık yağı geri dönüşüm zincirine kazandıran Yıldırım Belediyesi, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği var sayıldığında 5 milyar 250 milyon litre içme suyunu kirlenmekten kurtararak; gelecek nesillerin emaneti olan doğaya karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeyi sürdürmüş oldu. Öte yandan; elde edilen 5 bin 250 litre atık yağın biodizel üretimine dahil olmasını sağlayan Yıldırım Belediyesi; biodizel harmanlanan fosil yakıtların kullanımı sonucu ortaya çıkan karbon salınımının azalmasıyla yine doğayı korurken, aynı zamanda ülke ekonomisinde önemli maddi tasarruf elde edilmesine katkı vermiş oldu. Vatandaşlar; biriktirdikleri atık yağları Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası ve dış birimler ile birlikte okullar ve muhtarlıklara teslim ederek bu önemli çalışmaya katkı sağlayabiliyor.
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “ATIK YAĞLARIN KANALİZASYONLARA KARIŞMASI SONUCU HEM İÇME SUYUMUZ HEM TARIMDA KULLANILAN YER ALTI SULARI HEM DE DOĞANIN ÖRTÜSÜ TOPRAK, ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KİRLENEBİLİYOR.”
Yıldırım Belediyesi olarak; çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillere karşı sorumlulukları arasında gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Geri dönüşüm, çocuklarımızın sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma. Geri dönüşümün çevresel etkisi; ekonomik boyutundan çok daha fazla. Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi için, atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına önemli çalışmalara imza attık. Bu konuda; hemşehrilerimizin verdiği destek, bizleri gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre teslim etmek adına umutlandırıyor. Özellikle; atık yağ konusunda birkaç önemli nokta var. Atık yağların kanalizasyonlara karışması sonucu hem içme suyumuz hem tarımda kullanılan yer altı suları hem de doğanın örtüsü toprak önemli ölçüde kirlenebiliyor. Geri dönüşümde elde edilen atık yağlar; biodizel üretimine dahil olarak hem daha çevreci bir yakıt haline geliyor hem de yapılan tasarrufla milli ekonomimiz değer kazanmış oluyor. Yaptığımız çevreci uygulamaları; geri dönüşümün her alanında sürdürerek; doğanın korunmasına öncülük etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
BAŞKAN YILMAZ: “GERİ DÖNÜŞÜMDE ELDE EDİLEN ATIK YAĞLAR BİODİZEL ÜRETİMİNE DAHİL OLARAK HEM DAHA ÇEVRECİ BİR YAKIT HALİNE GELİYOR HEM DE YAPILAN TASARRUFLA MİLLİ EKONOMİMİZ DEĞER KAZANMIŞ OLUYOR.”