İl müdürlüğümüz tarafından bitkisel üretim ve bitki sağlığı konusunda uzman teknik personellerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan, sürekli saha taraması yaparak, mevcut ve öngörülen sorunlara yönelik çözüm önerileri ile gerekli tedbirlerin alınmasına olanak sağlayacak zirai mücadele mobil ekibi ilimiz genelinde göreve başlıyor.
Üreticilerimizin sorunlarına yerinde müdahale edip, çözüm bulmak için gece gündüz sahada, görev başında olacak olan Zirai Mücadele Denetim Ekibi ile üreticilerimizin teknik anlamda ihtiyaç duydukları bilgiye anında ulaşmaları hedefleniyor. Sahada öncelikle, bitki hastalık ve zararlıları olmak üzere; çiftçimizin nasıl ilaçlama yapacağı, yetiştiricilik konularında bilgilendirilmeleri ile biyoteknik mücadele, ilaçların ve satış yerlerinin denetlemeleri amaçlanıyor.
Zirai Mücadele Denetim Ekibi’nin göreve başlama öncesinde konuşan İl Müdürümüz Hamit AYGÜL: ‘’Bursa’mıza has yeni bir uygulamayı başlattık. Bursa, bilindiği gibi çok çeşitli meyve türlerinin yoğun bir şekilde üretiminin yapıldığı bir ilimiz. Dolayısıyla, zirai mücadele ilimizde çok büyük ehemmiyet arz ediyor. Bu önem üzerine, ilgili tüm tedbirleri almak ve yanlışlara zamanında müdahale etmek, ilaç tavsiyeleri ve diğer uygulamaları doğru bir şekilde belirleyip çiftçilerimize hizmet etmek amacıyla zirai mücadele denetim ekibini oluşturmuş durumdayız. Bu ekibimiz 7/24 sahada dolaşarak, çiftçilerimizin sorunlarına hem çözüm üretme hem de meyve tür ve çeşitlerine göre ilaç kullanım doz ve zamanlarını belirleyip, uygulama konusunda yol gösterici olarak gece gündüz sahada görev yapacak ve çiftçilerimizin yanında olacaktır. Biz bu ekibi çok önemsiyoruz. Araç ve diğer tüm imkânlarımızla onlara destek olacağız.’’ dedi. Zirai Mücadele Denetim Ekibinin vereceği tavsiyelere çiftçimizin de eksiksiz uymasının öneminin altını çizen AYGÜL: ‘’Bu ekibimiz, diğer ilçe müdürlükleri ve sahadaki istasyonlarımızla birlikte hareket edecek, doğru mücadele hamlelerini belirleyecektir. Vatandaşlarımızdan hassasiyetle şunu bekliyoruz, bizim tavsiye etmediğimiz ilaçlama türü, dozu ve zamanlarında kesinlikle zirai mücadele yapmamaları ve kulaktan dolma bilgilere göre hareket etmemeleri. Biliyorsunuz, zirai ilaçlar eğer doğru kullanılmazsa insan sağlığını olumsuz etkiler. İlimizde daha az ve doğru ilaç kullanımının sağlanarak, ilaçların etkinliğinin arttırılmasına büyük yararı olacak bu ekibin ve uygulamanın ilimize ve çiftçilerimize hayırlı ve yararlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.