Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişinin 2009’da helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili davada protesto edilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hakkındaki “Yumruk yedi” iddiasıyla ilgili “Bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer” diyerek tehditte bulundu.
Bugün görülen davanın duruşmasında salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici’nin üzerine yürümüş, çıkan arbedede Destici’nin yumruk yediği ileri sürülmüştü.
Yaşananlara dair açıklama yapan Destici, olayı “Provokasyon”diye niteleyerek, “Kimlerin bu hadiseyi kışkırttığını ve meseleyi bu noktaya getirdiğini biliyoruz. İyi niyetlerin nasıl istismar edildiğini biliyoruz. Bizim referandumdaki ‘Evet’ kararımız, ondan sonra başlayan süreç, seçimlerde AKP ile seçim işbirliğimiz ve cumhur ittifakı içinde yer almamız da birilerini rahatsız etti” diye konuştu.
Olayın haberleştirilmesine tepki gösteren ve söz konusu haberle ilgili ‘ahlaksızlık’ ve ‘iftira’ sözcüklerini kullanan BBP lideri, tehdit savurdu: “Yok mahkemeden kovulmuşuz, yok yumruk yemişiz. Bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer. Kimin haddinedir bize yumruk atmak. BBP Genel Başkanına kim yumruk atabilir. Böyle bir şey olabilir mi?”
Destici konuşmasına şöyle devam etti: “Her seçim öncesi bu tür hadiseler yaşanıyor. Durup dururken neden yaşanıyor? Şimdi yine bir seçim var. Seçimler bitsin yine her şey durulacak. Benim cumhur ittifakının devam etmesi gerektiği ve iki liderle de görüşüp bir daha konunun görüşülmesi konusundaki düşüncem de belli çevreleri rahatsız etti. Biz bugüne kadar bunlara pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız. Biz doğru bildiğimiz ve inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.”
25 Mart 2009’da seçim kampanyası sırasında helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir suikaste kurban gittiği yönündeki iddialar üzerine açılan davada dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube müdür yardımcısı Dursun Özmen yargılanıyor. Kahramanmaraş Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ana konusu, soruşturma dosyası üzerindeki takipsizlik kararının Yargıtay’ca kaldırılması uyarınca bir ağır ceza davasının açılabilmesiyle ilgili.