Sosyal Belediyecilik alanında şehrin yaşamına önemli dokunuşlar yapan Yıldırım Belediyesi, oluşturduğu ‘Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak’ projeleri ile dezavantajlı bireylere umut ışığı oluyor.
YILDIRIM BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ MÜZİK AKADEMİSİ İLE BİN 758 ENGELLİ VE DEZAVANTAJLI KURSİYERİ HAYATA BAĞLIYOR.
Dezavantajlı bireyleri hayata kazandırmak için projeler yürüten Yıldırım Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ‘Müzik Akademisi’ dokuz branşta engelli ve dezavantajlı bireylere eğitim veriyor. Bin 578 engelli kursiyere umut ışığı olan Müzik Akademisi, kursa gelen öğrencilerin sanat ve müzik ile yaşama sarılmasını sağlıyor. Müzik Akademisi’nde kursiyerlere keman, gitar, piyano, bağlama, ritim ve ney eğitimleri profesyonel hocalar eşliğinde öğretiliyor. Aynı zamanda halk oyunları, koro ve tiyatro da öğrenen öğrenciler, içlerindeki yetenekleri gün yüzüne çıkarıyor. Mutfakta da iyi olan dezavantajlı bireyleri unutmayan Yıldırım Belediyesi ‘Engelsiz Mutfak’ projesiyle de engelli vatandaşlarını hobi ve meslek sahibi yapıyor. Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri ücretsiz eğitim alan 80 engelli kursiyer kurs sonunda da sertifika alarak diplomalı pasta-börek ustası oluyor.
80 ENGELLİ VATANDAŞ KURS GÖRDÜĞÜ ENGELSİZ MUTFAK’TA HOBİ VE MESLEK SAHİBİ OLUYOR.
ORTAK SEVGİNİN BAŞARISI
Engellilerin, sosyal yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizler yerel yönetim olarak sorumluluğumuz dahilinde projeler üretiyoruz. Dezavantajlı bireyleri dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Eğitmenlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren, bizlerin ‘Sevgi Akademisi’ adını verdiğimiz Müzik Akademisi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından en iyi sosyal belediyecilik projesi ödülüne layık görüldü. O ödülün esas kaynağı ise ortaya koyulan sevgidir. Engelsiz Mutfak projemiz de, kardeşlerimizin sosyalleşmesine ve yeteneklerini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor“ dedi.
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “BİZ TOPLUMUN BİR KATMANIYLA DEĞİL HER KATMANIYLA MUTLU OLMALIYIZ. TOPLUMLAR KENDİ GELECEKLERİNE SAHİP ÇIKMASI İÇİN ENGELLİ VATANDAŞLARI GÖRMEZDEN GELMEMELİLER.”
DEZAVANTAJLI BİREYLERE DESTEK
Yerel yönetimde dezavantajlı bireylerin yaşama sarılmaları için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Engellileri mutsuz bir toplum mutlu ve zengin olamaz. Biz, toplumun bir katmanıyla değil her katmanıyla mutlu olmalıyız. Toplumlar kendi geleceklerine sahip çıkması için engelli vatandaşları görmezden gelmemeliler. Hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen dezavantajlı kardeşlerimize borcumuzu, yerel yönetim olarak onları destekleyerek, yanlarında olarak ödemeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatta hep mutlu olmaları için onlara destek veriyoruz“ diye konuştu.
BİRLİKTE YAŞATIYORUZ
Toplumların güçlü ve gelişmişlik seviyesinin sadece ekonomik verilerle ölçülemeyeceğini vurgulayan Başkan Edebali “Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği şefkatle değerlendiriyoruz. Birlikte el ele verdik ve bu sevgi yuvalarını yaşatıyoruz. Belediye olarak bakışımız duyarlı bir yerel yönetim olabilmek. Bizlerin en çok övündüğü hizmetler, sosyal belediyecilik çalışmalarımız dahilinde insana dokunduğumuz hizmetlerdir. Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak projelerimizi daha da büyüterek daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacağız. Biz beraber oldukça her zaman daha iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN EDEBALİ: “HAYATA TUTUNMAK, KENDİLERİNİ KANITLAMAK İSTEYEN DEZAVANTAJLI KARDEŞLERİMİZE BORCUMUZU YEREL YÖNETİM OLARAK ONLARI DESTEKLEYEREK, YANLARINDA OLARAK ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ.”