EĞİTİM – Yıldırım Belediyesi’nin, çocukların hayal güçlerini canlı tutmak amacıyla geçen yıl Mayıs ayında açtığı Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, bugüne kadar 43 bin 580 çocuk ziyaretçi ağırladı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 1 yıl önce hizmete açılan Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nde bugüne kadar 43 bin 580 çocuğun ağırlandığını belirtti. Başkan Yılmaz, toplumların geleceğini güvence altına almanın donanımlı ve mutlu bireyler yetiştirmekle mümkün olduğunu vurguladı. “En önemli ve öncelikli vizyonumuz Yıldırım’ı dönüştürmek. Ancak bu dönüşüm sadece kentsel değil; aynı zamanda kültürel ve sosyal bir dönüşümü de kapsıyor. Açtığımız kütüphaneler ve sosyal yaşam merkezleri, bu hedefe yönelik önemli adımlarımızdan. Yıldırım Belediyesi olarak belediyecilik hizmetini yalnızca yol, kaldırım, park, bahçe ve bina yapmak olarak değil; aynı zamanda zamanın ruhunu anlayan, kendisini tanımlayabilen, çağın zorluklarına karşı koyabilen, dünyayı kavrayabilen ve medeniyetin değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz. Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bir yıl önce hizmete açılan Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nin bugüne kadar 43 bin 580 çocuğu ağırladığını belirtti. Başkan Yılmaz, toplumların geleceğini güvence altına almanın donanımlı ve mutlu bireyler yetiştirmekle mümkün olduğunu vurguladı.
Başkan Yılmaz, Yıldırım’ı dönüştürmeyi en önemli ve öncelikli vizyon olarak gördüklerini ifade etti. Ancak bu dönüşümün yalnızca kentsel bir dönüşümle sınırlı olmadığını, aynı zamanda kültürel ve sosyal dönüşümü de içerdiğini belirtti. “Açtığımız kütüphaneler ve sosyal yaşam merkezleri, bu hedefe yönelik önemli adımlarımızdan biridir. Yıldırım Belediyesi olarak belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldırım, park, bahçe ve bina yapmak olarak değil; aynı zamanda zamanın ruhunu anlayan, kendisini tanımlayabilen, çağın zorluklarına karşı koyabilen, dünyayı kavrayabilen ve medeniyetin değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz,” dedi.
Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, çocukların hayal güçlerini canlı tutmak, erken yaşta kitaplarla tanışmalarını sağlamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla açıldı. Başkan Yılmaz, “Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye gayret ediyoruz. Hizmette öncelik grubumuz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz,” dedi.
Kütüphane, 6-13 yaş arasındaki çocuklara hizmet veriyor ve bünyesinde 6 bin 500 kitap ile 20 farklı kategoride toplam 700 oyuncak barındırıyor. Çocuklar, kitap okumanın yanı sıra düzenlenen atölye çalışmaları ile kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca, 15 gün içinde iade etmek koşuluyla çocuklara 3 kitap ve 1 oyuncak ödünç veriliyor.
Başkan Yılmaz, toplumsal dönüşüm ve eğitimin önemine de değindi. “Bizim en önemli ve öncelikli vizyonumuz Yıldırım’ı dönüştürmek. Tabi biz dönüşüm derken, sadece kentsel dönüşümü, altyapı ve üstyapı çalışmalarını kastetmiyoruz. Kentin fiziki dönüşümüyle birlikte; kültürel ve sosyal dönüşümü de hedefliyoruz. Hizmete açtığımız kütüphaneler ve sosyal yaşam merkezleri bu yolda attığımız önemli adımlarımızdan. Yıldırım Belediyesi olarak bizler belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldırım, park, bahçe, bina yapmak olarak değil; zamanın idrakinde ve kendisini tanımlayabilen, çağın hastalıklarına yenilmeyen, dünyayı algılayabilen medeniyetin değerlerine vakıf bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz. Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye gayret ediyoruz. Hizmette öncelik grubumuz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, Yıldırım’da çocukların ikinci adresi haline gelmiş durumda ve bu tür projelerle Yıldırım Belediyesi, toplumsal kalkınmayı ve bireylerin eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.