enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yavaş algılama sorunu: Siz de yaşıyor olabilirsiniz…

Yavaş algılama sorunu: Siz de yaşıyor olabilirsiniz…
REKLAM ALANI
27.09.2024 16:37
7
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Yavaş Algılama: Dikkat Dağınıklığı ve Disleksiye Yol Açan Gizli Sorun

Çoğu insan, disleksi veya dikkat dağınıklığı gibi sorunlardan muzdariptir. Bu sorunlar, her iki yaş grubunda da teşhis edilir ve bunların arkasında az bilinen bir neden yatmaktadır: yavaş algılama bozukluğu.

Yavaş algılama, özellikle çocuklarda hızla yaygındır ve beynin bilgiyi işleme sürecini yavaşlatır. Yetişkinlerde de görülebilen bu sorun, kişinin hem iş hem de sosyal hayatını etkiler.

İngiliz bilim insanlarına göre bu durum zeka ile ilgili değildir. Bunun yerine, aşağıdakiler gibi yavaş algılama sorununa işaret eden semptomlar gözlemlenebilir:

  • Sözlü talimatlara ve sorulara yavaş yanıt verme
  • Okurken ve yazarken daha fazla zaman harcama
  • Bilgi yoğunluğu nedeniyle kafa karışıklığı yaşama
  • Konuşmaları takip etmede zorluk çekme
  • Zamanı iyi yönetememe
  • Doğru kelimeyi bulmada zorlanma
  • Hızlı çalışırken kaygı yaşama

Birçok kişi bu sorunun farkında değildir. Ancak işyerinde karmaşık talimatları takip etmekte ve uzun toplantılarda dikkatlerini toplamakta zorlanırlar. Ayrıca, sosyal ortamlarda sohbetlere katılmakta ve arkadaş edinmekte zorluk yaşayabilirler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.