Yarım asrı deviren baklavacı Hacı Sayid için iflas kararı Şarkıcı Hadise’nin kısa süre evli kaldığı Mehmet Dinçerler’in babası ve amcasına ait ünlü baklava markası Hacı Sayid için mahkeme iflas kararı verdi. Duruşmaya ise şirket ortaklarından birinin avukatının sözleri damga vurdu.
EKONOMİ – Yarım asrı deviren baklavacı Hacı Sayid için iflas kararı Temeli 1960’lı yılların başında Antep’te atılan Hacı Sayid (Hacı Sayid Gıda Pazarlama San. ve Tic. AŞ), bir süre önce içine düştüğü mali girdaptan çıkmak için konkordato talebinde bulundu. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada karar çıktı. Dava dosyasına sunulan üç kişilik bilirkişi heyeti raporunda, borca batık olduğu belirtilen şirket için iflas kararı verildi.
Şirkette hisseler iki kardeşe ait görünüyor. Mehmet Dinçerler yüzde 25 hissenin sahibi iken, kalan yüzde 75’lik pay şarkıcı Hadise ile kısa süre önce boşanan ve amcası ile aynı ismi taşıyan Mehmet Dinçerler’in babası Burhan Dinçerler’e ait.
Dünkü duruşmaya, Hacı Sayid’in avukatlarının yanı sıra birçok alacaklı firma vekili katıldı. Alacaklı şirket avukatları, şirketin konkordato talebinin reddine karar verilmesi yönünde talepte bulundu. Duruşmaya, küçük hissedar Mehmet Dinçerler’in avukatı Hicran Akkaya Şenol’un ifadeleri damga vurdu. Tutanağa da yansıyan ifadelere göre Şenol, hileli iflasa gidildiğini öne sürdü. Şenol sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Piyasa borcu ile SGK ve vergi borçları bu şirketin üzerinde bırakılıyor. Şirketin mali kaynakları, grup şirketlerine devredilmiş. Mahkeme, yönetim kayyumu atamadığı için şirketin içi boşaltıldı. Yargıtay’a gitmeden önce borca batık olmayan şirket, Yargıtay’a gittikten sonra borca batık hale geldi. Şirketin içi boşaltıldı. Tüm bunları daha önce de mahkemeye bildirdik.”
Ancak avukatın iddialarına rağmen dava dosyasına ilişkin ek bilirkişi raporu alınmasına gerek görmeyen mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Hacı Sayid A.Ş’nin konkordato talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, 15 Aralık günü saat 12:32 itibariyle 60 yıllık baklavacı Hacı Sayid’in iflasına hükmetti. Şirketin tasfiyesi için dosyanın Bakırköy 1. İcra ve İflas Dairesi’ne gönderilmesine karar verildi.
Mahkeme, birçok şirket için düze çıkma imkânı sağlayabilen konkordatoya başvurusu sonrası iflas kararı ile yüz yüze kalan Hacı Sayid için yapılan yargılama masraflarını da şirketin üzerine bıraktı. Kararla birlikte, mahkemenin atadığı kayyumların da görevi sona ermiş oldu.
Kaynak: Artı Gerçek