enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Ucuz konut için yeni hamle!

Ucuz konut için yeni hamle!
07.09.2020 11:09
364
A+
A-

Ucuz konut için yeni hamle! Yerli üretim hamleleri sürerken inşaat malzemelerinde de yüzde 100 yerlilik için çalışma başlayacak. Bakan Murat Kurum, asansörden yürüyen merdivene kadar her şeyin Türkiye’den karşılanabilmesine çalıştıklarını açıkladı.

Ucuz konut için yeni hamle! Yerli üretim hamleleri tam gaz devam ediyor. İnşaat malzemelerinde de yüzde 100 yerli üretim hedefi için çalışmalar başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, asansör, yürüyen merdiven gibi çoğunlukla ithal edilen inşaat malzemelerinin tamamen yerli olması için Emlak Konut ve Emlak Katılım’ın harekete geçeceğini belirtti.

Kurum, “Tamamen yerli imkânlarla yerli üreticilerimizle birlikte, burada ne ihtiyaç varsa yüzde 100 yerli olacak. Her şeyimizi kendimiz karşılamalıyız. Pandemi süreci de bunu öğretti. İnşaat sektöründe dışa bağımlılığı azaltacak adımları atıyoruz” diye konuştu.

Ucuz konut için yeni hamle!

Emlak Katılım, herkesin ev sahibi olabilmesi için farklı modeller üzerinde de çalışıyor. Bu çalışmalardan biri de Yapı Tasarruf Sandığı. Bakan Kurum, tasarruf sandığı ile vatandaşın birikimlerini Bireysel Emeklilik Sistemi’nde olduğu gibi yapabileceğini, buna ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Vatandaşın ucuz konuta sahip olabilmesi için TOKİ’nin de satış sürecini devam ettireceklerini kaydeden Kurum, “5 milyon vatandaşımızın güvenli ve sağlıklı konutlarda oturmasını sağladık. 1 milyonuncu konutumuzun anahtar teslimini inşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağız” dedi.

1 MİLYONU AŞKIN KONUT

TOKİ’nin yürüttüğü sosyal konut projelerindeki son durumu da paylaşan Kurum, şöyle devam etti:

“50 bin konutumuzun tamamının ihalesini yaptık, inşaatlarını başlattık. Bir kısmını 2021 yılı başı itibarıyla teslim edeceğiz. 100 bin konutun tamamının kuralarını çektik, hak sahiplerini belirledik. 10 bin konutun ihalesini yaptık, inşaatları başlattık. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle Türkiye genelinde 1 milyondan fazla konut üretimini gerçekleştirmiş olacağız.”

OTOPARK HAMLESİ

Kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken şehirlerin ihtiyaçları için yeni modeller geliştiriliyor. Özellikle şehirlerin otopark ihtiyacını karşılamak için de dönüşüm faaliyetleri yürütülüyor. Kentsel dönüşümün yeni ayağının otoparklar olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Trafik sorununun, otopark sorunun olduğu yerlerde birkaç tane binayı dönüştürüp, yerine katlı otoparklar yapacağız. İlçelerimizin ihtiyaç duyduğu otoparkları belediyelerimizle birlikte yapacağız. Belediyelere yazı yazdık. Her ilçede bir tane örnek yapılsın istiyoruz. Şu anda Ümraniye’de bir örneğini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VE MALATYA KONUTLARI BİTİYOR

Başta İstanbul olmak üzere 81 ilde deprem konutlarının üretimini sürdürdüklerini ifade eden Murat Kurum, “Elazığ ve Malatya’da 25 bin 315 konutun çalışmalarını başlattık. 6 ay gibi kısa bir sürede konutlarımızı bitirme noktasına getirdik. Elazığ ve Malatya’da ilk konutların geçici kabulu başladı” dedi. Kurum, kentsel dönüşümde doğru örneklerin sayısı arttıkça Kartal örneğinde olduğu gibi vatandaşın da talepte bulunduğunu söyledi.

GÜRÜLTÜYE BARİYER

Türkiye genelinde 2023 yılına kadar 60 bin metrekarelik gürültü bariyeri yapma hedefleri bulunduğunu belirten Bakan Kurum, “Şehirlerin stratejik gürültü haritalarına göre eylem planları hazırlıyoruz. İstanbul’da Beyoğlu Haliç, Maltepe D-100 Karayolu ile Ümraniye’de gürültü kirliliğini azaltmak için 3 proje yürütüyoruz. Bariyer yapılmadan önce Ümraniye’de 132 desibel gürültü vardı, bu rakam 58’lere indi. Talep gelmesi halinde ihtiyaç olan her yerde yaparız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.