DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Üçlü negatif meme kanserine dikkat!

Üçlü negatif meme kanserine dikkat!
23.06.2024 05:10
25
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Üçlü Negatif Meme Kanserinde Yenilikçi Yaklaşımlar: Marmara Üniversitesi Araştırması

Türkiye’nin önde gelen tıp üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bu araştırma, üçlü negatif meme kanserinin (TNBC) benzersiz doğasını ele alarak, etkilenen bireylerin karşılaştıkları zorlukları ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik çözümler sunmayı hedefliyor. TNBC, daha agresif seyri ve yüksek nüks riskiyle karakterize edilen özel bir meme kanseri türüdür.

Etkili Destek: Hastaların İhtiyaçlarını Karşılamak

Araştırmanın başında bulunan Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Belma Kurdoğlu Akgün, bu çalışmanın amacının TNBC tanısı alan kişilerin tedavi süreçlerindeki ve sonrasında karşılaştıkları sorunlara ve ihtiyaçlara sürdürülebilir çözümler üretmek olduğunu açıklıyor. Araştırma ekibinin başındaki Prof. Dr. Gürkan Sert, tanı konulmasından tedaviye ve sonrasına kadar psikolojik, finansal ve sosyal destek sağlamanın hastaların yaşam kalitesi için medikal tedaviler kadar hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Farkındalık Önemi: TNBC’yi Tanımak

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Sönmez, araştırmanın TNBC farkındalığı oluşturmada kritik bir rol oynadığını ifade ediyor. TNBC, diğer meme kanseri türlerinden farklı bir klinik seyir ve tedavi yanıtı sergiler. Genelde genç ve ailesinde kanser öyküsü olan kadınlarda görülür. Prof. Dr. Sönmez, erken teşhis için 20’li yaşlardan itibaren elle meme muayenelerinin başlaması gerektiğini ve ailede meme kanseri öyküsü varsa mamografi yaşının 40’tan 30’lu yaşlara çekilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Doğru Bilgi: Yanlış Bilgilerin Tehlikeleri

Prof. Dr. Sönmez, kanser hastalığında doğru bilginin önemine dikkat çekiyor. Hastaların tıbbi konularda, özellikle de tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinirken mesleki yeterliliği olmayan kişilerin veya özellikle sosyal medya kaynaklarının yanlış yönlendirmelerinden kaçınmaları gerektiğini vurguluyor. Bu tür yanlış bilgiler, tanı ve tedavi süreçlerinde telafisi imkansız olumsuz sonuçlara yol açabilir. Hastaların kanser tedavisi ve takibi için mutlaka tıp alanında uzmanlaşmış bir onkoloğa başvurmaları gerekmektedir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.