enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Tuzda balık tarifi ile kolayca yapabilirsiniz! Tuzda balık hangi balıkla yapılır?

Tuzda balık tarifi ile kolayca yapabilirsiniz! Tuzda balık hangi balıkla yapılır?
REKLAM ALANI
07.09.2024 20:34
29
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Tuzda Balık: Bir Lezzet Şöleni

Tuzda balık, hem göze hem mideye hitap eden bir yemektir. Balığın kendi suyunu koruyarak pişmesi, daha nemli ve lezzetli bir et elde etmenizi sağlar. İşte tuzda balık yapmak için bilmeniz gerekenler:

Uygun Balık Türleri:

  • Levrek
  • Çipura
  • Kalkan balığı
  • Karagöz
  • Taze Ege ve Akdeniz balıkları

Malzemeler:

  • Temizlenmiş balık
  • İyotsuz iri taneli kaya tuzu
  • Limon (süsleme için)
  • Zeytinyağı (süsleme için)
  • Yeşil soğan (süsleme için)
  • Dereotu (süsleme için)

Hazırlanışı:

  1. Balığı pullarından ve iç organlarından temizleyin.
  2. Fırın kabının tabanına kalın bir tuz tabakası serpin.
  3. Balığı tuz yatağının üzerine yerleştirin.
  4. Balığın üzerine de bolca tuz ekleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkarın ve tuz kabuğunu dikkatlice kırın.
  7. Balığı çıkarın ve üzerine limon, zeytinyağı, yeşil soğan ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yeterli miktarda tuz kullanın, ancak balığı tamamen kaplamalı.
  • Pişirme süresini balığın boyutuna göre ayarlayın.
  • Fırın sıcaklığını çok yüksek tutmayın, aksi halde balık yanabilir.
  • Farklı balık türlerini deneyin. Levrek, çipura ve somon gibi balıklar tuzda çok lezzetli olur.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.