enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Açık
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Advert

Türkiye, dünyanın tekstil merkezi konumunda

Türkiye, dünyanın tekstil merkezi konumunda
09.05.2019 15:46
375
A+
A-

Türkiye’nin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörleri tekstil ve hazır giyim sektörlerinin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Bağcı, Türkiye’nin dünyanın tekstil merkezi konumunda olduğunu dile getirdi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nde rehber öğretmenlerle bir araya gelen Bağcı, rehber öğretmenlerden gençlerin tekstil mühendisliği ve tekstil teknikerliğine yönlendirilmesi çağrısında bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, Mesleki Gelişim Akademisi eğitimleri kapsamında rehber öğretmenlere seslenen Bağcı, “”Tekstil hazır giyim öyle açık bir pazar ki dünyanın en büyüğü olabiliriz. Katma değerli üretim yapmak lazım. Markalaşmak lazım. Bu sektör çok daha büyüyecek. Bu ülkedeki merdiven altı imajı yok oldu. Sektörümüzde tekstil mühendisi ve ara elamana değil aranan elamana ihtiyacımız var.” dedi.

Türkiye, 2000’li yıllarda yatırımlarını doğru yapamadı

Türkiye’nin 2000’li yıllarda yurtdışından gelen düşük faizli kredilerle doğru yatırımlar yapmadığı için bugün ekonomik kriz yaşadığına işaret eden Bağcı şöyle devam etti; “Türkiye’nin bugün turizme, tarıma ve tekstil sektörlerine yatırım yapması gerekiyor. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerimizde fabrikalarımızı inovatif yatırımlarla büyüttük, sektörde müthiş ARGE ve Tasarım merkezlerimiz var, Endüstri 4.0’ı tekstilde uyguluyoruz. Dünya’nın tekstil merkeziyiz bunu perçinleyebiliriz. Sektörün yabancı dil bilen Tekstil Mühendislerine ihtiyacı var. Yüksek Öğretim Kurumu ile protokol yaptık. Üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan üniversite öğrencileri tekstil mühendisliğini tercih ettiği takdirde asgari ücret kadar burs alacak. İlk 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrenciler ise; asgari ücretin yüzde 70’i tutarında, ilk 50 bin ile 80 bin arasındakiler ise; asgari ücretin yarısı oranında burs alabilecek. Rehber öğretmenlerimizden beklentimiz gençleri tekstil mühendisliğine yönlendirmeleridir.”

“Derin uzay misyonlarında bilim” konulu sunum yapıldı

NASA’da görevli Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız ise; Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, Mesleki Gelişim Akademisi eğitimleri kapsamında “Derin uzay misyonlarında bilim” konulu sunum yaptı.

Etkinliğe İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.