enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Türk tekstil sektörü ABD’den aldığı payı büyütmeyi hedefliyor

BURSA (AA) – ABD’de düzenlenen “LA Textile Show Eylül 2023” fuarına katılan Uludağ Dokuma İhracatçıları Birliği (UTİB) üyeleri, bu ülkeye dış satımı artırmaya yönelik irtibatlar kurdu.Birlikten yapılan açıklamaya nazaran, UTİB, Los Angeles kentinde 27-…

Türk tekstil sektörü ABD’den aldığı payı büyütmeyi hedefliyor
04.10.2023 06:49
66
A+
A-

BURSA (AA) – ABD’de düzenlenen “LA Textile Show Eylül 2023” fuarına katılan Uludağ Dokumacılık İhracatçıları Birliği (UTİB) üyeleri, bu ülkeye dış satımı artırmaya yönelik kontaklar kurdu.

Birlikten yapılan açıklamaya nazaran, UTİB, Los Angeles kentinde 27-29 Eylül’de gerçekleştirilen fuara 13 dokumacılık firmasıyla iştirak sağladı.

Trend Alanı tertibiyle fuarda bölüme yönelik farkındalığın artırılması, Türk eserlerine dikkat çekilmesi ve alıcı çalışmaları yapılmasını hedefleyen UTİB, standında en son trendleri yansıtan kumaş ve sürdürülebilir dokumacılık eserlerinden örneklerle özel bir tasarım sergiledi.

Açıklamada fuar ve dalla ilgili değerlendirmelerine yer verilen UTİB Lideri Pınar Taşdelen Engin, geçen yıl 199 ülke ve bölgeye dokumacılık ihracatı yaptıklarını, 7,8 dolar düzeyinde kilogram ihracat pahasına ulaştıklarını bildirdi.

Sektörün global rekabet ortamında öne çıkabilmesi için AR-GE, inovasyon, tasarım, markalaşma ve ekoloji dostu çevreci üretim üzere bahislerde çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Engin, “Bu fuarda da bu özelliklere sahip eserlerimizi sergiledik. Birliğimizin oluşturduğu Trend Alanı da dikkati çekerek yabancıların ilgi odağı oldu. Katma pahalı üretim, faal yurt dışı fuar iştirakleri, ticari alım heyetlerinin de takviyesiyle ihracatımızı artırmak, katma bedelimizi geliştirmek istiyoruz.” sözlerini kullandı.

– “Sadece dokumada en az 1 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz”

Pınar Taşdelen Engin, Türk dokuma kesimi için ABD’nin çok kıymetli bir pazar olduğunu vurguladı.

Bu ülkeye yönelik ticaret sayılarına değinen Engin, şunları kaydetti:

“Hazır giysi kesimiyle bir arada 31,6 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçı dalıyız. Yaklaşık 20 milyar dolar bedelinde dış̧ ticaret ziyadesiyle Türkiye’ye en fazla döviz girdisi sağlıyoruz. İki dal olarak geçen yıl ABD’ye 1,5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. ABD, 2022 yılında dokunmamış mensucat eser kümelerinde 2,1 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken, Türkiye’nin ABD’ye ihracatı 128,1 milyon dolar oldu. Dünyanın en büyük ithalatçı ülkesine yaptığımız ihracat fiyatını kâfi bulmuyoruz. Kaliteli, inovatif, sürdürülebilir üretim gücümüzü bu pazarda daha net gösterip yalnızca dokumacılıkta en az 1 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.