Hurma mevsimiyle birlikte sebze rafları turuncu renklerle doldu. Ancak bu egzotik meyveyi nasıl yiyeceğinizi hala bilmiyorsanız, beslenme uzmanlarından ipuçları var.
Öncelikle, hurmanın kabuğunu soymak iyi bir fikir çünkü bazıları bu kabuğun sert ve acı olduğunu düşünebilir. Ardından, meyvenin etli kısmını dilimleyerek ya da doğrayarak tüketebilirsiniz.
Hurma yumuşak ve tatlı bir meyve olduğu için direkt yiyebilir ya da salatalara, tatlılara ekleyebilirsiniz.
İyi bir hurma, yalnızca tam olgunlaştığında tatlı ve lezzetli olur. Olgun bir hurmayı tanımak kolay; kabuğu camsı görünür ve başparmağınızı bastırdığınızda biraz yumuşar.
Çok sert bir hurma aldıysanız endişelenmeyin; oda sıcaklığında birkaç gün bekletince hızla olgunlaşacaktır.
Hurmaları düzgün kesmek için önce yıkayın. Ardından keskin bir bıçakla boyuna ikiye bölün ve saplarını kesin.
Yarım kesik tarafları aşağı bakacak şekilde bir tahtaya yerleştirin. İsteğinize göre şeritler veya küpler halinde kesin. Eğer meyve çok yumuşaksa, posasını kaşıkla çıkarabilirsiniz.
Hurmanın kabuğu yenilebilir ancak daha az olgun olanların kabuğu biraz sert ve acı olabilir. Olgunlaştıkça kabuk yumuşar ve tadı tatlılaşır, böylece hurmayı doğrudan kabuklu olarak tüketmek daha keyifli hale gelir.