enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Trabzon hurması kabuklu mu yenilmeli kabuksuz mu? İşte yanıtı…

Trabzon hurması kabuklu mu yenilmeli kabuksuz mu? İşte yanıtı…
18.11.2024 11:23 | Son Güncellenme: 18.11.2024 11:24
35
A+
A-

Hurma mevsimiyle birlikte sebze rafları turuncu renklerle doldu. Ancak bu egzotik meyveyi nasıl yiyeceğinizi hala bilmiyorsanız, beslenme uzmanlarından ipuçları var.

Öncelikle, hurmanın kabuğunu soymak iyi bir fikir çünkü bazıları bu kabuğun sert ve acı olduğunu düşünebilir. Ardından, meyvenin etli kısmını dilimleyerek ya da doğrayarak tüketebilirsiniz.

Hurma yumuşak ve tatlı bir meyve olduğu için direkt yiyebilir ya da salatalara, tatlılara ekleyebilirsiniz.

İyi bir hurma, yalnızca tam olgunlaştığında tatlı ve lezzetli olur. Olgun bir hurmayı tanımak kolay; kabuğu camsı görünür ve başparmağınızı bastırdığınızda biraz yumuşar.

Çok sert bir hurma aldıysanız endişelenmeyin; oda sıcaklığında birkaç gün bekletince hızla olgunlaşacaktır.

Hurmaları düzgün kesmek için önce yıkayın. Ardından keskin bir bıçakla boyuna ikiye bölün ve saplarını kesin.

Yarım kesik tarafları aşağı bakacak şekilde bir tahtaya yerleştirin. İsteğinize göre şeritler veya küpler halinde kesin. Eğer meyve çok yumuşaksa, posasını kaşıkla çıkarabilirsiniz.

Hurmanın kabuğu yenilebilir ancak daha az olgun olanların kabuğu biraz sert ve acı olabilir. Olgunlaştıkça kabuk yumuşar ve tadı tatlılaşır, böylece hurmayı doğrudan kabuklu olarak tüketmek daha keyifli hale gelir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.