enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4927
EURO
36,4472
ALTIN
2.949,33
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın davası

TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın davası
21.09.2023 12:39 | Son Güncellenme: 21.09.2023 12:42
127
A+
A-

TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın davası TMSF, Adnan Oktar’ın iki adamına alacak davası açtı. Davanın nedenini, grubun el konulan bir şirketinin kasasında olması gereken 7 kiloya yakın altının kayıp olması oluşturdu.

TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın davası

TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın

GÜNDEM – TMSF’den Adnan Oktar’ın ‘müritlerine’ kayıp altın davası Adnan Oktar Grubu’na yönelik 5 yıl önce yapılan operasyonda, grubun 85 şirketine de kayyum atandı. Kayyım atanan şirketler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon) denetimine geçti. Kayyum atanan şirketlerden biri de Haziran 2008’de kurulan Safinat İnşaat Yatırım AŞ oldu.

ALTINLAR BULUNAMADI

Halk Tv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, şirket yönetimine atanan Fon yöneticileri, ilk olarak şirketin bilançosunu çıkardı. Şirketin bilançosu, 7 kilo altının satın alındığını ortaya koydu. Ancak, anılan altınlar şirketin kasasında bulunamadı.

ALACAK DAVASI AÇILDI

Tahsin Akkaş, kayyum atanan şirketin müdürüydü.

11.2 MİLYONU ÖDESİNLER

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davaya göre Fon, bu iki kişiden, faiz ve masraflar hariç, altınların güncel değeri olan 11 milyon 183 bin 388 liranın tahsil edilmesini istedi. Dava dilekçesine göre, aynı zamanda şirket müdürü olan Tahsin Akkaş’ın şirket kasasından da 323 bin TL para çektiği belirlendi. Fon avukatı, anılan paranın da faizi ile ödenmesini talep etti.

İKİ İSİM DE FİRARİ KONUMDA

Fon’un alacak davası açtığı Tahsin Akkaş ve Oben Karatepe, 30 yılla yakın bir süreden beri örgütün içinde. Örgütün önemli isimleri arasında yer alan Karatepe ve Akkaş firari konumda. Akkaş’ın Almanya’da, Karatepe’nin ise ABD’de olduğu kaydediliyor. İki isim, 2018’deki operasyon öncesi yurtdışına çıktıkları için yargılamaları da mümkün olmadı. Çok sayıda, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlaması bulunan Akkaş ve Karatepe örgüt adına çalışmalarını sürdürüyor.

90 KİŞİ TUTUKLU DURUMDA

Adnan Oktar Grubu’na yönelik açılan davada 210 kişi sanık konumunda. Oktar ile birlikte 90 kişi halen tutuklu. 60 kişi ise firari konumda. Ana davada, sanıklara farklı sürelerde ceza veren mahkeme, 6 Kasım 2022’de kararını açıkladı. Karara yapılan itirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, istinaf başvurularını geçen 12 Nisan’da reddetti. Dosya Yargıtay’da.

Kaynak: Duvar, Halk TV

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.