enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

TİM, TEKNOFEST’TE İNOVASYONU GENÇLERLE BULUŞTURDU

TİM, TEKNOFEST’TE İNOVASYONU GENÇLERLE BULUŞTURDU
17.09.2019 15:56
393
A+
A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi, gerçekleştirdiği inovatif etkinliklerle TEKNOFEST’e damga vurdu. Droneup, Atmosfer Dışında Bitki Yetiştirme, Geri dönüşüm, Arduino, 3D printer, Robotik gibi atölyelere Teknofest katılımcıları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TİM Başkanı İsmail Gülle, “85 bin ihracatçının temsilcisi TİM olarak hedefimiz; teknolojiyi; tasarlayan, üreten, ihraç eden bir Türkiye olmak ve Türk Malı kalitesini tüm dünyaya ulaştırmak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi,Teknofest’te İnovasyonu Gençlerle Buluşturdu. Dünyanın alanında tek örnek ve en büyük havacılık, uzay ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Atatürk Havalimanı’nda başladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İnovaTİM, İnoSuit, İnovaLİG, TİM-TEB Girişim Evleri projelerinin sergilendiği TİM Çadırı ile TEKNOFEST’te yer aldı.TİM İnovasyon çadırında gerçekleştirilen atölyeler ve inovatif sergilere katılımcıların ilgisi büyük oldu. TİM çadırını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da öğrenciler ve girişimcilerin yaptığı inovatif projeler hakkında bilgiler aldı.

TİM çatısı altında yer alan ve ‘İnovasyon Elçileri’ olarak adlandırılan İnovaTİM ailesi de özel etkinliklere imza attı. İnovaTİM tarafından gerçekleştirilen Droneup, Atmosfer Dışında Bitki Yetiştirme, Geri dönüşüm, Arduino, 3D printer, Robotik atölyelerinde katılımcılar inceledikleri örnekleri uygulamalı olarak hayata geçirme fırsatı buldular.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığında Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri standında ise katılımcılar, yarış dronu BRODRONE insansız hava aracını, en yakın lokasyondaki yazıcıdan çıktı almayı sağlayan platform PrintLee, Meme kanserine karşı giyilebilir teknoloji geliştiren TRİWİ’yi, sanal gerçeklik ve yapay zeka ile uygulama geliştiren REDLAB’ı, Türkiye’deki ilk Amazon teknoloji partnerliğine sahip olan Pirahas’ı görme imkanı buldu.

İnoSuit firmaları ile stajyerleri bir araya getirmeye yönelik etkinliğe yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. İnoSuit firmalarına gerek firma tanınırlığını arttırmaları gerekse staj arayışında olan öğrenciler ile stajyer arayan firmaları bir araya getirmek amaçlarıyla bir başvuru noktası yer alıyor.

“Yerli ve Milli Teknoloji İhraç Etmeliyiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, TEKNOFEST’e TİM olarak bu sene inovasyon ve teknoloji alanında destekledikleri projelerle yer almaktan büyük bir gurur duyduklarını dile getirdi.

İsmail Gülle, ‘Milli Teknoloji Hamlesinin’, en güçlü sembollerinden olan TEKNOFEST’in,yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce katılımcıya Türkiye’nin teknolojiye yaklaşımını çok iyi bir şekilde anlattığını belirterek şunları söyledi: “Teknoloji savunmadan biyomedikale, finanstan eğitime kadar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Artık teknolojiyi kullanmadan, herhangi bir hizmete erişebilmek, sağlıklı ve sürdürülebilir üretim yapabilmek ve güvenliğimizi sağlamak neredeyse imkansız hale geldi. Teknoloji konusunda sadece kullanıcı kaldığımız sürece, herhangi bir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız. Bu yüzden, günümüz dünyasında bağımsızlığın birinci şartı olan teknolojiyi; tasarlayan, üreten ihraç eden bir Türkiye olmamız son derece önemli. Dolayısıyla; milli teknoloji hamlesiyle bugün attığımız adımlar, geleceğin oyun kurucuları arasındaki yerimizi perçinlememiz adına atılan en önemli adımlardır. TİM olarak bizlerin hedefi de bugün burada, etrafınızda gördüğünüz, yerli ve milli teknolojiyi ihraç ederek,Türk Malı kalitesini tüm dünyaya götüren ve “Dış Ticaret Fazlası Veren” bir Türkiye. Bu hedefe ulaşabilmek adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, hükümetimizin ilgili bakanlıkları ve kurumları, kamu kuruluşları, özel sektör firmaları ve üniversitelerimiz ile tüm gücümüzle tam performans çalışıyoruz.”

İnovaTİM Hakkkında:

Türkiye’nin 72 ilindeki 150 üniversitede inovasyonu odak noktasına alan 2 bin 920 kişilik dev bir aile olarak tanımlanan İnovaTİM’in yenilikçi öğrencileri uluslararası projeler üreterek yarışmalara katılıyor, Ar-Ge projeleri geliştiriyor, Türkiye’nin geleceğini oluşturacak liseli gençlere ülke genelinde gönüllü eğitimler veriyor.

İnovaLİG Hakkında:

İlk başladığı 2014 yılından bu yana 6 yıldır düzenlenen İnovaLİG’te toplam 5.132 başvuru alınmış ve 3.867 firma yarışmıştır. Başvurular her yıl önemli oranda artarak 1.236 olmuştur. İnovaLİG’e başvuran firmaların ihracata katkısı 2018 yılında 37,1 milyar dolara yükselmiştir. İnovaLİG Şampiyonlarının ihracata katkısı 2018 yılında 28,7 milyar dolar olmuştur.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.