Bursa Ticaret Borsası (BTB) heyeti, stratejik ortağı olduğu “Gıda Zincirindeki Hasat Sonrası Kayıpları Azaltmak İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli Erasmus Plus Projesi kapsamında Romanya`nın Galati şehrinde gerçekleştirilen toplantılara katıldı.
Açılış konferansı Bursa’da yapılan “Gıda Zincirindeki Hasat Sonrası Kayıpları Azaltmak İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli Erasmus Plus Projesi toplantılarına, Romanya’da devam edildi.
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldıray İstanbullu koordinatörlüğünde yürütülen proje toplantısına, Bursa Ticaret Borsası adına Meclis Başkanı Mehmet Aydın ile BTB Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ve Genel Sekreter Yardımcısı Hande Ceylan iştirak ederken toplantıda, proje paydaşı olarak Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi TARIM AŞ., İspanya Gıda ve Konservecilik Ulusal Teknoloji Merkezi, Romanya Dunarea De Jos Üniversitesi ve Avusturya’dan ISEKI Gıda Derneği temsilcileri yer aldılar.
Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantılarda, katılımcı kurum yetkilileri kendi iş paketleriyle ilgili olarak yaptıkları sunumlarla proje paydaşlarını bilgilendirdi. 2 yıl boyunca sürecek olan projenin bundan sonraki adımlarıyla ilgili fikir alışverişlerinin de yapıldığı toplantının devamı, önümüzdeki Ekim ayında Avusturya`da gerçekleştirilecek.
PROJENİN AMACI
Erasmus Plus AB Stratejik Ortaklık Projesi; domates, kiraz, üzüm ve incirin kalite, emniyet ve pazar payını arttırmak amacıyla gıda tedarik zincirinde hasat sonrası yaşanılan kayıplara dair mesleki eğitim gereksinimlerini karşılayan bir eğitim paketi geliştirerek, kayıpları azaltmayı hedeflemektedir.
Çalışmalardan elde edilecek fikri çıktılar elektronik platformda ve basılı yayın şeklinde sektör çalışanlarının ve konu ile ilgili hedef kitlenin kullanımına sunulacak olup, proje kapsamında gerçekleştirilen fikri çıktıların paylaşılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan, çoğaltıcı etkinlikler düzenlenecektir. Ayrıca, Türkiye ve proje paydaşı olan ülkelerde konuya ilişkin yapılacak çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak fikri çıktılar, sektörde çalışmakta olan hedef kitlenin eğitiminde kullanılmak üzere, elektronik ortamda ulaşılabilecek bir öğrenim modeline aktarılacaktır.