enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Tansiyon yüksek: Savaş gemileri boğazdan geçmek için talimat bekliyor

Tansiyon yüksek: Savaş gemileri boğazdan geçmek için talimat bekliyor
REKLAM ALANI
19.08.2024 11:36
9
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Başlık: Alman Savaş Gemilerinin Tayvan Boğazı Geçişi Çin ile Gerilimi Tırmandırabilir

Giriş: Alman donanmasına ait iki savaş gemisi, Tayvan Boğazı’nı geçmek için emir bekliyor. Bu adım, Çin ile gerilimi artırması muhtemel.

Çin’in Tayvan Üzerindeki İddiaları: Çin, Tayvan’ı kendi toprağı olarak görüyor ve boğaz üzerinde yalnızca kendisinin egemenlik hakkına sahip olduğunu iddia ediyor.

ABD ve Diğer Ülkelerin Tutumu: ABD ve Tayvan, boğazın uluslararası bir denizyolu olduğuna inanıyor. ABD ve Kanada gibi müttefikler son zamanlarda boğazdan savaş gemileri geçirdi.

Alman Donanmasının Rolü: Alman donanması en son 2002’de boğazdan geçti. Donanma komutanı Tümamiral Axel Schulz, nihai kararın hava koşullarına bağlı olacağını söyledi.

Barışçıl Çözümün Desteği: Schulz, Almanya’nın kurala dayalı düzene olan bağlılığını vurguladı ve toprak anlaşmazlıklarının barışçıl yollarla çözülmesini desteklediklerini ifade etti.

Tatbikatlara Katılım: Alman gemileri, boğaz geçişinden önce Tokyo’yu ziyaret edecek ve bölgedeki tatbikatlara katılacak.

Çin’in Askeri Etkinliği: Çin, son yıllarda boğazdaki askeri faaliyetlerini artırdı. Batılı ülkeler, Çin’in bölgedeki iddialarına karşı koyuyor ve askeri varlıklarını güçlendiriyor.

Almanya-Tayvan İlişkileri: Almanya, Tayvan’la önemli bir ticaret ilişkisine sahip ve Batılı ülkelerin bölgedeki askeri duruşuna katılıyor.

Beklenen Çin Tepkisi: Schulz, Alman gemilerine Çin donanmasının ve diğer kuvvetlerin eşlik etmesini beklediğini söyledi. Bu, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.