enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Tahin ve pekmezi sakın böyle tüketmeyin: Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Tahin ve pekmezi sakın böyle tüketmeyin: Yıllardır yanlış biliyormuşuz
30.10.2024 16:18
4
A+
A-

Kahvaltıda Tahin Pekmez İkili: Lezzetli Ama Dikkat!

Tahin ve pekmez, kahvaltının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak bu iki besinin birlikte tüketilmesi, faydalarını ortadan kaldırabiliyor. Bunun nedeni, içlerindeki kalsiyum ve demir bileşenlerinin birbirleriyle etkileşime girerek etkisiz hale gelmesi.

Tahin yüksek oranda yağ, pekmez ise şeker içeriyor. Birlikte tüketilmeleri kilo alımını ve kan şekerinin yükselmesini tetikleyebilir. Ayrıca şişkinliğe de neden olabilirler.

Tahin-pekmez ikilisinin olumsuz etkilerinden kaçınmak için yoğurda tahin karıştırarak veya pekmez yerine bal ya da reçel kullanabilirsiniz.

Pekmezin Faydaları

Pekmez, vücudu hastalıklara karşı koruyan vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin. Kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur. Enerji kaynağıdır ve kansızlığa iyi gelir. Lifli yapısı sayesinde sindirime yardımcı olur.

Tahinin Faydaları

Tahin, vitamin, mineral, antioksidan ve antibakteriyel özellikler içerir. Vücuttaki iltihaplanmaların azalmasına yardımcı olur. Sağlıklı kolesterol seviyelerinin korunmasını sağlar. Beyin ve kemik sağlığını destekler. Antioksidan özellikleri bazı kanser hücreleriyle mücadeleye yardımcı olur. Karaciğer ve böbrek sağlığına da faydalıdır.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.