enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
7°C
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Açık
8°C
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Advert

SON DAKİKA HABERİ: Bangladeş’te neler oluyor? “Başbakan Hasina istifa edip ülkeden ayrıldı” iddiası

SON DAKİKA HABERİ: Bangladeş’te neler oluyor? “Başbakan Hasina istifa edip ülkeden ayrıldı” iddiası
05.08.2024 13:04
56
A+
A-

Bangladeş’te Başbakanın Resmi Konutu Basıldı

Bangladeş’te hükümet karşıtı göstericiler, Başbakan Şeyh Hasina’nın başkentteki resmi konutunu bastı.

Yerel medya ve BBC’ye göre binlerce kişi, Hasina’nın Dakka’daki konutuna girdi. Hasina’nın kız kardeşi Şeyh Rehana ile birlikte askeri helikopterle daha güvenli bir yere geçtiği söyleniyor.

Bu arada ordu komutanı General Waker-Uz-Zaman’ın siyasi parti liderleriyle görüştüğü bildiriliyor.

Uluslararası haber ajanslarına göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’nın istifa edip ülkeden ayrıldığı iddia ediliyor.

Bağımsızlık Savaşı gazilerinin ailelerinin kamuda istihdam hakkına tepki olarak başlayan gösteriler, son üç haftada hükümet karşıtı protestolara dönüştü. Gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı, yaklaşık 10.000 kişi de gözaltına alındı.

Hükümetin destekçilerinin yararına olduğu savunulan kontenjan kararına karşı, 15 Temmuz’da başlayan gösterilerde resmi rakamlara göre 147 kişi hayatını kaybetti. Yerel medya ise ölü sayısının en az 200 olduğunu yazıyor.

Bangladeş’te kamuda işe girişlerde belirli gruplara ayrılan pozisyonların yüzde 56’sı, yüzde 30’u da Bağımsızlık Savaşı gazilerinin ailelerine ayrılıyordu. 2018’de kaldırılan kontenjanlar, Yüksek Mahkeme’nin haziran ayında aldığı kararla yeniden uygulanmaya başlandı. Bu karar, protestoların yeniden başlamasına yol açtı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.