enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Silah sanayi rekor kırdı

Silah sanayi rekor kırdı
REKLAM ALANI
17.06.2024 14:21
14
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Soğuk Savaş’tan Bu Yana Savunma Sektörü İşgücü Patlaması Yaşıyor

Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana silah şirketleri hızlı bir işçi alımı sürecine girdi. Sektör, artan siparişleri karşılamaya çalışıyor. Rusya-Ukrayna savaşı ve jeopolitik gerilimlerin artması, küresel askeri harcamalarda bir artışa neden oldu. Bu artış, uzun yılların düşük hacimli siparişlerinin ardından sektörde bir işe alım patlamasına yol açtı.

Financial Times’ın 20 büyük ve orta ölçekli ABD’li ve Avrupalı savunma ve havacılık şirketiyle yaptığı ankete göre, şirketler bu yıl on binlerce kişiyi işe almak istiyor. Lockheed Martin, Northrop Grumman ve General Dynamics gibi büyük Amerikan şirketleri, doldurulması gereken 6.000’den fazla pozisyona sahip. Ankete katılan şirketler toplamda yaklaşık 37.000 kişi arıyor.

Sektör, işgücü hedeflerine ulaşırsa toplam istihdamı neredeyse %10 artacak. Avrupa Havacılık ve Savunma Ticaret Birliği Genel Sekreteri Jan Pie, “Bu dönem, savunma sektörü için Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana en yoğun dönem” dedi.

Mühendisler, yazılım geliştiriciler ve siber güvenlik analistlerinden kaynakçılara ve mekanikçilere kadar çeşitli alanlarda uzmanlara talep var. İtalyan şirket Leonardo’nun İnsan Kaynakları Müdürü Antonio Liotti, “Irak veya Afganistan gibi önceki çatışmalardan bile daha yoğun bir yeni işe alım arayışı” içinde olduklarını açıkladı.

Leonardo, 2025 ile 2028 yılları arasında 8.000 ila 10.000 yeni pozisyon için işe alım yapmayı planlıyor. Norveç ve Finlandiya hükümetlerinin ortaklaşa sahip olduğu Nammo, 2023 yılında personel sayısını %15 artırarak 3.100’e çıkardı. Şirket, 2030 yılına kadar büyüklüğünü iki katına çıkarmayı planlıyor.

Ukrayna’ya omuzdan ateşlemeli Starstreak füzeleri sağlayan Fransız Thales, son üç yılda savunma operasyonlarında 9.000 kişiyi işe aldığını belirtti. Avrupalı silah üreticisi MBDA, bu yıl mevcut işgücünün %17’sini oluşturan 2.600’den fazla kişiyi işe almayı hedefliyor.

Savunma endüstrisi, işçi alımı ihtiyacını karşılamada bazı zorluklarla karşı karşıya. Sektör, işgücü sıkıntısı, küresel enflasyon ve tedarik zinciri kesintileri gibi sorunlarla mücadele ediyor. Ancak şirketler, siparişlere yetişmek ve artan tehditlere yanıt vermek için nitelikli kişileri bulmak için kararlı olduklarını ifade ettiler.

Savunma sektöründeki istihdam patlaması, artan askeri harcamaların ve jeopolitik gerilimlerin bir sonucudur. Sektör, yüksek talep, rekabetçi maaşlar ve kariyer gelişimi fırsatları sunmaya devam etmektedir. Savunma endüstrisi, önümüzdeki yıllarda da istihdamda büyüme beklemektedir ve yetenekli işçiler için cazip bir sektör olmaya devam edecektir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.