Şeker hastası olan kişiler beslenme şekillerine dikkat etmelidir. Ekmek bu durumda en önemli hususlardan biridir. Şeker hastaları için glisemik indeks oranı oldukça önemlidir. Glisemik indeksi, besinlerin vücuttaki şekeri yükseltme miktarına denir.
BU BESİNLER 3 GRUBA AYRILIR;
– Yüksek glisemik indeksli besinler,
– Orta dereceli glisemik indeksli besinler,
– Düşük dereceli glisemik indeksli besinler,
Şeker hastaları bu üç grupta yer alan en düşük dereceli glisemik indeksi ekmeklerden tüketmelidir. Tam buğday, yulaf ve kepek gibi yüksek lifli ekmekler diyabet hastaları için en ideal ekmek türüdür. Karbonhidrat değeri yüksek olan ekmekler, kan şekerindeki yükselmeleri engelleyerek az miktarda şekerin kana karışmasını sağlar. Uzmanlar şeker hastalarının; chia, keten, badem, soya ve mısır gibi ekmek çeşitlerinin de tüketmelerinin faydalı olacağını söylüyor.