enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7450
EURO
36,5185
ALTIN
2.947,76
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
10°C
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C
Advert

Sadece çeyrek çay kaşığı yeter: Kahveye eklenince besin değerini artırıyor

Sadece çeyrek çay kaşığı yeter: Kahveye eklenince besin değerini artırıyor
28.10.2024 15:05
10
A+
A-

Baharatlarla Kahve Keyfini Sağlıklı Bir Ritüele Dönüştürün

Baharatlar, besin değeri açısından zengindir ve doğal antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu nedenle kahveye eklenen belirli baharatlar, içeceğin antioksidan özelliklerini ve sağlık yararlarını artırabilir.

Polonyalı Dr. Marek Skoczylas, doğru baharatların kahvenin antioksidan etkisini ve sağlığa faydalarını önemli ölçüde yükseltebileceğini belirtiyor. Doktor, özellikle kakuleye dikkat çekiyor. Bu baharat, antiinflamatuar özelliklerinin yanı sıra kardiyovasküler sistemi destekleyen biyoaktif bileşenler içeriyor. En yüksek faydayı elde etmek için, baharatın en aromatik ve besleyici türü olan yeşil kakule kullanılması öneriliyor.

Kakuleye ek olarak, kahveye hindistancevizi, zencefil, anason ve karanfil gibi çeşitli baharatlar da eklenebilir. Her birinin kendine özgü yararları vardır ve kahvenin vücut üzerindeki olumlu etkilerini artırabilir. Örneğin, hindistancevizi hem lezzetli hem de sağlıklı yağlar içerirken, zencefil sindirime yardımcı olur. Anason ve karanfil ise bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur.

Dr. Skoczylas, günlük kahvenize çeyrek ila yarım çay kaşığı zerdeçal eklemeyi de öneriyor. Zerdeçal, baharatlar arasında özel bir yere sahiptir. Yoğun sarı rengiyle bilinen bu baharat, güçlü antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve aynı zamanda karaciğer sağlığını destekler.

Kahvenizi zenginleştiren bir diğer değerli katkı da keçiboynuzu tozu olabilir. Bu toz, antioksidan özelliklere sahip mineraller ve polifenoller açısından zengindir ve sağlığınıza önemli yararlar sağlar.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.