Engelli ve dezavantajlı bireylerin topluma kazandırılması ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Okulu’nda yeni eğitim dönemi kayıtları başladı.
Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu’nda yeni eğitim-öğretim dönemi kayıtları başladı. Merkezde, ‘Müzik Akademisi’, ‘El Sanatları’, ‘Halı Dokuma’ ve ‘Engelsiz Mutfak’ gibi başlıklar altında aşçı çıraklığından halk oyunlarına, tiyatrodan ahşap boyamaya, keçeden ebru sanatına, halı ve kilim dokumadan piyano derslerine kadar toplamda 16 farklı branşta eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerle özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylerin sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimleri desteklenirken, onların yetenekli olduğu alanlar keşfedilip yetenek sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olunuyor. İlgi alanlarına göre eğitim alan Yıldırım’ın özel bireyleri, güzel sanatlar lisesine, konservatuvarlara ve üniversitelere yönlendirilirken, çalışabilir duruma gelen öğrenciler ise destekli istihdam projesiyle iş hayatına kazandırılıyor.
2019 yılından bu yana 10 bin 54 öğrencinin hayatına dokunan Engelsiz Yaşam Okulu’nda, geçen yıl engelsiz mutfakta eğitim gören 2 özel birey iş hayatına kazandırıldı, 4 öğrenci ise güzel sanatlar lisesini kazanarak önemli bir başarı elde etti.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana gönül belediyeciliği ilkesiyle hareket ederek, insan hayatının her alanına hizmet götürdüklerini ve kırılgan noktaları sevgi, iyi niyet ve samimiyetle güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak, özel durumu olan kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayatın içinde tutmak amacıyla Engelsiz Yaşam Okulu’nda 16 farklı branşta eğitimler sunuyoruz. Bu derslerle, özel bireylerimizin eğitimine, sosyalleşmesine ve keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 811’i özel gereksinimli olmak üzere toplamda 1.446 bireye eğitim verdik. Bu yıl da gönüllere dokunmaya devam edeceğiz” dedi.