enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Otomotivde yılın yenilikçi tasarımları için başvurular başladı

Otomotivde yılın yenilikçi tasarımları için başvurular başladı
28.02.2019 11:55
325
A+
A-

Otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”na başvurular başladı. OİB tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde düzenlenecek yarışma, bu yıl 9-10 Mayıs tarihleri arasında Sabancı Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Sürücüsüz, yapay zekaya sahip, birbiriyle bağlantılı ve elektrikli araçların kullanımının giderek yaygınlaştığı bir çağda Türkiye’nin sadece üretim değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olma vizyonuyla düzenlenecek yarışmada, kazananlara toplam 250 bin TL ödül dağıtılacak.

Türkiye ekonomisinin 13 yıldır üst üste ihracat şampiyonu olan otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”na başvurular başladı. Türk otomotiv endüstrisinin tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenecek olan yarışma, bu yıl 9-10 Mayıs tarihleri arasında Sabancı Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

OİB’in, sürücüsüz, yapay zekaya sahip, birbiriyle bağlantılı ve elektrikli araçların kullanımının giderek yaygınlaştığı bir çağda Türkiye’nin sadece üretim değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olma vizyonuyla imza attığı yarışmaya başvurular 29 Mart tarihine kadar sürecek. Yarışmaya sektörde çalışan profesyonellerden araştırmacılara, akademisyenlerden ilgili dallarda eğitim gören öğrencilere kadar 18 yaşını tamamlamış, yenilikçi ve yaratıcı fikri, tasarımı ya da projesi olan pek çok kişi katılabilecek.

Görsel araç tasarımı, otomotiv endüstrisindeki komponent (parça ve aksam) ve teknik tasarım gibi genel tasarıma odaklanan yarışmada, sürücü ve yayaların güvenliği için tasarlanabilecek parçalar, batarya ve piller, araçtaki tüm elektronik, mekanik aksam, yenilenebilir enerji ve çevreci yaklaşımlar ile ergonomi, emniyet, enerji gibi temaları içeren özgün ve yenilikçi ticarileştirilebilir projeler değerlendirilmeye alınacak.

Kazananlara toplam 250 bin TL ödül

Otomotiv ve teknoloji şirketlerinden startup’lara, melek yatırımcılardan teknokentlere, üniversitelerden nihai tüketicilere kadar pek çok alandan temsilcinin buluşacağı yarışmada, teknoloji ve buna bağlı olarak gelişen mobilite kavramının otomotiv sektörüne yansıması, dijitalleşmenin sebep olduğu hızlı gelişmeler ve yenilikler yerli-yabancı önemli konuşmacıların katılacağı panel ve konferanslarda ele alınacak.

Bu yıl Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasında kazananlara toplam 250 bin TL ödül dağıtılacak. Bu kapsamda yarışmanın birincisine 70 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye 50 bin, dördüncüye 40 bin TL ve beşinciye 30 bin TL ödül verilecek. Dereceye girenler Ticaret Bakanlığı desteğiyle iki yıl süresince yurtdışında eğitim görmeye hak kazanacak. OİB, ayrıca nakdi ödüllere ek olarak dereceye giren projelerin İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde kuluçka merkezinde geliştirilmesine de destek olacak.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.