Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları, büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar ve binicileri, Osmanlı döneminden kalma geleneği günümüze taşıdı.
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, Rahvan At Yarışları ile son buldu. Armutköy Mahallesi’nde düzenlenen yarışlara bu yıl 130 at katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar, Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Arap Doludizgin, Yerli Doludizgin, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar ve İkili Taylar olmak üzere toplam 10 farklı kategoride birincilik için kıyasıya mücadele etti. Osmanlı döneminden kalma geleneğin günümüze taşındığı yarışlar Bursalılara büyük heyecan yaşatırken, dereceye giren at sahiplerine kupa ve bin TL ile 5 bin TL arasında değişen para ödülü verildi.
Büyük bir heyecana sahne olan Rahvan At Yarışları sonunda, dereceye giren at sahiplerine kupa ve para ödüllerini Belediye Başkan Yardımcıları Cem Kürşad Hasanoğlu ve Erkan Albayrak ile birlikte Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür ve Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri takdim etti.
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi olarak geleneklere sahip çıktıklarını ifade ederek, “Geleneklerimizi düzenlediğimiz etkinliklerle de bu günlere ve geleceğe taşıyoruz. Bugün düzenlediğimiz Rahvan Atları Yarışları, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden bir tanesi. 10 kategoride düzenlediğimiz yarışlara ilk yıllarda katılacak at bulmakta zorlanırken, bu yıl bu sayı 130’a ulaştı. Bu da Başkanımız Mustafa Dündar’ın, bu etkinliğe sahip çıkmasıyla oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar burada birincilik mücadelesi veriyor. Hedefimiz Rahvan At Yarışları’nı Bursa dışına da yaymak” dedi.
Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür de, yarışların sonunda yaptığı konuşmada, “Bursa’da rahvan at yarışları Osmangazi Belediyemiz’in düzenlemiş olduğu Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri ile başladı. Osmangazi Belediyemiz’in bu geleneğimize sahip çıkmasıyla ile birlikte şu anda Bursa’da 300’ün üzerinde rahvan atımız var. Bu yarışlara da Türkiye’nin dört bir yanından her yıl yüzlerce at katılıyor. Bu da bize heyecan veriyor. Rahvancılık sadece atçılık değildir. Bu bizim geçmişten gelen kültürümüzdür. Bu yarışların yapılmasında büyük desteği olan Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.