Nilüfer Belediyesi’nde kadına yemek yok CHP’li Bursa Nilüfer Belediyesi Balkan ve Kurtuluş Mahallesinde yaşayan kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde boş tabaklarla ağırladı.
BURSA – CHP’li Bursa Nilüfer Belediyesi Balkan ve Kurtuluş Mahallesinde yaşayan kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde boş tabaklarla ağırladı.
Bursa Nilüfer’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yapılan organizasyona katılan Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, masalarında boş tabaklarla oturan hanımefendiler ile bol bol poz verdi. Kadınlara verdiği değeri boş masa ve tabaklarla göstermeyi yeğleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, organizasyonda bol bol eğlendi.
Bal-Göç Genel Başkan Yardımcısı Gülver Deniz’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü organizasyonunda Turgay Erdem’e teşekkür etti.
Bilindiği üzere iddialara göre Nilüfer Belediye Meclisinin 05.02.2014 tarih ve 98 sayılı kararı ile mülkiyeti belediyeye ait olan Karaman Mahallesi, Kerem Caddesi, No:15-18 adresinde bulunan binanın tamamının BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmişti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu izin verdi ama 4 yıldır Bal-Göç ve Bozbey’e soruşturma neden açılmıyor? Fetöcü eski Bursa Valisi Şahabettin Harput‘un üstünü kapattığı ya da kapatmaya çalıştığı Bursa Nilüfer Belediyesi dosyaları bir bir açığa çıkıyor. İddialara göre Nilüfer Belediye Meclisinin 05.02.2014 tarih ve 98 sayılı kararı ile mülkiyeti belediyeye ait olan Karaman Mahallesi, Kerem Caddesi, No:15-18 adresinde bulunan binanın tamamının BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildiği, bu suretle 5393 Belediye Kanununun 15,18 ve 75 inci maddesi hükümlerine aykırı davranıldığı iddia edilmişti. Soruşturma izni verilmesine rağmen bu dosyalar Bursa Adliyesine 4 yıldır nasıl takıldı ve takılmaya devam ediyor?
Yapılan incelemeler sonucunda Fetöcü eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un üstünü kapattığı ya da kapatmaya çalıştığı Bursa Nilüfer Belediyesi dosyalarının onlarcasından sadece birisi de mülkiyeti belediyeye ait olan Karaman Mahallesi, Kerem Caddesi, No:15-18 adresinde bulunan binanın tamamının BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildiği, bu suretle 5393 Belediye Kanununun 15,18 ve 75 inci maddesi hükümlerine aykırı davranıldığı iddia edilmişti.
Bu iddia ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 04.10.2017 imzalı karar metninde, adı geçen kuruluş ve dönemin Nilüfer Belediyesi eski yenilmiş Başkanı Mustafa Bozbey hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine 04.10 2017 tarihinde karar verilmiştir ibaresini görüyoruz.
Belediye görevlileri hakkında söz konusu iddialarla ilgili olarak yapılan ön inceleme sonucunda düzenlenen 27.09.2017 tarih ve 96/67 sayılı ön inceleme raporu ve eklerimin incelenmesinde;
1- Belediye Meclisinin 05.02.2014 tarih ve 98 Sayılı kararı ile mülkiyeti Belediyeye ait BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıl süreyle bedelsiz tahis edildiği, bu suretle 5393 saylı belediye kanunun 15, 18, ve 75. maddesi hükümlerine aykırı davranıldığı iddiası ile ilgili olarak;
BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğinin 09.04.2013 tarih ve 1 sayılı yazısı ile tahsis talebinde bulunulduğu, Belediye Meclisinin 05.02.2014 tarih ve 98 saylı kararı ile mülkiyeti belediyeye ait olan Karaman Mahallesi, Kerem Caddesi, No:15-18 adresinde bulunan binanın tamamının BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildiği, derneğin kamu kurum ve kuruluşu olmadığı, meclisçe yapılan tahsis işleminin ortak hizmet projesi kapsamında olmadığı ve mülki amir izninin alınmadığı, bu suretle 5393 sayılı belediye kanunun 15, 15, ve 75, maddesi hükümlerine aykırı işlem tesis edildiği anlaşıldığından,
Dönemin yenilmiş Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Belediye Meclisi Üyeleri Metin Tunçel, Osman Günay, Turgay Erdem,
Ali Karamık, Recep Tanlak, Perihan Balcı, Murat Paçacı, Adil Kayaoğlu, Şemsi Oğuz,
Ahmet Sami Kahveci, Muhammed Aydın, Mustafa Dalgıç, Deniz Baykal, Kerem Samuk,
Gürsel Uludağ, Kemal İvgen, Aysel Okumuş, Hasan Remzi Şimşek, İsmail İpçi,
Mustafa Altın, İbrahim Sincanlı, Filiz Korukluoğlu, İsmail Hakkın Kavurmacı,
Turgut Hacıoğlulları, Mustafa Kesimoğlu ve Osman Balı hakkında;
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir. 04.10.2017
1- Soruşturma izni verilmesine rağmen bugüne kadar soruşturma açıldı mı?
2- Soruşturma açılmadıysa Neden, Niçin, Kim, Kimler tarafından engel olunuyor?
3- Bu açılmayan, soruşturulman ve hasır altı edilen dosyalar birileri tarafından engelleniyor mu?
4- Fetöcü eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un üstünü kapattığı iddia edilen bu dosya önemsiz mi?
Kamuoyu bu soruların cevaplarını bekliyor.