enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Meysu Meyve Sularının İçinden Ne Çıktı?

Meysu Meyve Sularının İçinden Ne Çıktı?
19.11.2020 17:42 | Son Güncellenme: 19.11.2020 17:44
416
A+
A-

Meysu Meyve Sularının İçinden Ne Çıktı? Sosyal medyada “Gıda Dedektifi” adıyla bilinen ve gıdaları denetleyen hesap, dikkat çeken bir incelemede bulundu.

Meysu Meyve Sularının İçinden Ne Çıktı?

Sosyal medyada “Gıda Dedektifi” adıyla bilinen ve gıdaları denetleyen hesap, dikkat çeken bir incelemede bulundu.

MeySu adlı meyve suyunu inceleyen hesap, söz konusu 330 ml.’lik tek kutunun içerisinde 19 küp şeker olduğunu aktardı. Bu miktar yaklaşık 38.6 gram şekere eş değer.

Meysu Kayısı Nektarı ürünü sofra şekerinin yanında glikoz-fruktoz şurubu da içeriyor. Ayrıca incelemede ürünün, “Helal” sertifikalı bir ürün olduğu da belirtildi.

Gıda Dedektifi’nin sayfasında ürünün “Helal” sertifikası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bu ürün aynı zamanda ülkenin en bilinen Helal sertifika kuruluşlarından olan Gimdes tarafından Helal Sertifikası almış bir üründür. Yani az önce bahsettiğimiz 19 tane küp şeker içeren bu kayısı nektarının ambalajında “Helal“ yazmaktadır. 1,5 kg. kayısıda ancak bulunan bir şeker yükünü bir teneke kutuya sığdırıp içine de mısır şurubu konmuş bu ürüne Helal demek; toplumun genel kanaatleri göz önüne alındığında maalesef “sağlıklı” algısı oluşturmaya gidiyor. İnsanlar bu ibareye güvenerek bunu alıyor, tüketiyor ve siz bu vebal altına giriyorsunuz. Ürünlerin ambalajlarına değil, markalarına değil, sertifikalarına değil; içeriğine ve besin değerleri tablolarına bakmalısınız. #NeYediğiniziBilin”

“ALGIYA KANMAYIN”

“Gıda Dedektifi” sayfanın kurucusu Musa Özsoy da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1-2 değil, 6-7 değil, 12-13 değil! Bir kutuda 19 tane küp şeker bulunan bu ürün Helal sertifikalı bir meyve nektarı! Toplumdaki genel algı helal sertifikalı ürünlerin nispeten daha sağlıklı olduğu yönünde. Bu algıya kanmayın. Etikete bakmadan ürün almayın. #NeİçtiğiniziBilin” diye yazdı.

Kaynak: patronlardunyasi.com, Sacit Aslan.com

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.