enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

MATLI: AKILLI TARIM UYGULAMALARI ARTIK KAÇINILMAZ…

MATLI: AKILLI TARIM UYGULAMALARI ARTIK KAÇINILMAZ…
23.07.2018 17:28
387
A+
A-

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, en son yapılan istatistiklere göre Türkiye`nin 16 milyon civarında büyükbaş, 34 milyonu koyun ve 10 milyonu keçi olmak üzere toplam 44 milyon da küçükbaş hayvan varlığı olduğunu söyledi.

Türkiye`nin sağmal inek sayısının Almanya`dan daha fazla olmasına rağmen Almanya`nın hayvan başına 2,5 kat daha fazla süt üretebildiğine dikkat çeken Matlı “Süt sığırcılığına kıyasla çok daha başarılı olduğumuz sığır besiciliğinde 2017 yılında hayvan başına üretilen et miktarı 277 kilograma kadar ulaşmıştır. Bu rakam oldukça iyi bir rakamdır ve etçi ırklar besi performansı bakımından sütçü ırklara göre çok daha üstün özelliklere sahiptir. Sütçü ırk olan Holsteinden yüzde 52-54 karkas randımanı alınırken, etçi bir ırktan yüzde 60-62 oranında randıman alınabilmektedir” dedi.

Günümüzde tarım ve hayvancılık sektörlerinde artık akıllı tarım uygulamalarına yer vermek gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Matlı “Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz, et ve süt verimini artırıp bu durumu sürdürebilir kılmak için yeterli rasyon bilgisine, yeterli bakım ve barınak şartlarına, kaliteli kaba yem kaynağına ulaşma ya da üretme noktasında işletmelerini iyileştirirlerse; besi sığırı yetiştiriciliğinde performansın yüzde 15-30, süt sığırı yetiştiriciliğinde ise performansın en az yüzde 30 oranında arttığını ve buna bağlı olarak birim maliyetlerinin de düştüğünü görecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.