enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Manisa Kebabı tarifi: Evinizde mis gibi kokacak lezzet! Manisa kebabı nasıl yapılır?

Manisa Kebabı tarifi: Evinizde mis gibi kokacak lezzet! Manisa kebabı nasıl yapılır?
REKLAM ALANI
05.09.2024 22:03
10
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Manisa Kebabı Tarifi

Merhaba mutfak dostları! Bugün sizlere evlerinize mis gibi kokular ve damağınıza bayram ettirecek, et severlerin vazgeçilmezi Manisa Kebabı’nın sırrını paylaşacağım. Hem görselliği hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak bu kebabı evde hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Malzemeler:

Köfte için:

  • 500 gr dana eti
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 adet kuru soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 adet domates (rendelenmiş)

Sunum için:

  • 4 adet tirnak pide
  • Yoğurt
  • Maydanoz
  • Arzuya göre közlenmiş biber ve domates

Yapılışı:

Köfteyi Hazırlama:

Bir kapta dana eti, galeta unu, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon, sarımsak ve tuzu yoğurun. Küçük köfteler oluşturun.

Sosunu Hazırlama:

Başka bir tavada tereyağını eritin. Domates ve biber salçalarını ilave edip kavurun. Renkleri değişince rendelenmiş domates, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.

Köfteleri Pişirme:

Hazırladığınız köfteleri ızgara veya tavada pişirin.

Sunum:

Pideleri ısıtın ve bir tabağa alın. Üzerlerine sosu, köfteleri, yoğurdu ve maydanozu yerleştirin. İsterseniz közlenmiş biber ve domatesle süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Dana eti yerine kuzu eti veya karışık kıyma kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz kekik veya pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Köfteleri fazla pişirmemeye dikkat edin, içleri pembe kalmalı.
  • Sosu daha koyu kıvamda seviyorsanız daha fazla salça ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun, sofralarınız şenlensin!

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.