Merhaba mutfak dostları! Bugün sizlere evlerinize mis gibi kokular ve damağınıza bayram ettirecek, et severlerin vazgeçilmezi Manisa Kebabı’nın sırrını paylaşacağım. Hem görselliği hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak bu kebabı evde hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay.
Köfte için:
Sos için:
Sunum için:
Köfteyi Hazırlama:
Bir kapta dana eti, galeta unu, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon, sarımsak ve tuzu yoğurun. Küçük köfteler oluşturun.
Sosunu Hazırlama:
Başka bir tavada tereyağını eritin. Domates ve biber salçalarını ilave edip kavurun. Renkleri değişince rendelenmiş domates, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Köfteleri Pişirme:
Hazırladığınız köfteleri ızgara veya tavada pişirin.
Sunum:
Pideleri ısıtın ve bir tabağa alın. Üzerlerine sosu, köfteleri, yoğurdu ve maydanozu yerleştirin. İsterseniz közlenmiş biber ve domatesle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun, sofralarınız şenlensin!