enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Kulağınızdaki gizemli çukur: Hiç fark etmediniz mi?

Kulağınızdaki gizemli çukur: Hiç fark etmediniz mi?
17.09.2024 15:13
31
A+
A-

Kulağın Gizemli Çukuru

Kulağın önünde, bir piercingle karıştırılabilecek minik bir çukur, birçok insanın hayatı boyunca taşıdığı ilginç bir özellik. Tıp dilinde “preauriküler sinüs” olarak adlandırılan bu çukurlar, kulağın gelişimi sırasında ortaya çıkan nadir bir anomali.

Kulağın Gizli Sırrı

Kulak önü çukuru, kulağın üst kısmında, kıkırdak dokusu içinde yer alan küçük bir oyuktur. Bu oyuk genellikle cildin altında uzanan bir kanalla bağlantılıdır. Çukurun derinliği ve kanalın uzunluğu kişiden kişiye değişir.

Bu çukurların nasıl oluştuğu tam olarak bilinmiyor. Ancak bilim insanları, kulağın gelişimi sırasında kıkırdak dokusunun tam olarak birleşmemesi nedeniyle ortaya çıktıklarını düşünüyor.

Ne Kadar Yaygın?

Kulak önü çukurları, her 1000 canlı doğumda yaklaşık 5-10 bebekta görülür. Ancak bu oran coğrafya ve etnik kökene göre değişebilir.

Zararsız mı?

Çoğu durumda kulak önü çukurları zararsızdır. Ancak bazı durumlarda komplikasyonlara neden olabilir. En yaygın komplikasyon, çukur içindeki enfeksiyonlardır.

Teşhis ve Tedavi

Kulak önü çukurları genellikle bebeklerin doğumda veya ilk muayenelerinde fark edilir. Tanı, çukurun görünümü ve hastanın öyküsü değerlendirilerek konur.

Çoğu durumda tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Ancak tekrarlayan enfeksiyonlar veya apse oluşumu durumunda cerrahi müdahale gerekebilir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.