enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4927
EURO
36,4472
ALTIN
2.949,33
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
10°C
Advert

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne Butexcomp Desteği

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne Butexcomp Desteği
12.11.2022 17:23 | Son Güncellenme: 18.07.2023 03:58
407
A+
A-

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne Butexcomp Desteği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde yürütülen kompozit malzeme ve teknik tekstile yönelik en önemli teknolojik dönüşüm projelerinden BUTEXCOMP’un faaliyetleri kapsamında teknik tekstilde rekabet gücünü artıracak interaktif eğitim gerçekleştirildi.

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne BUTEXCOMP Desteği

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne BUTEXCOMP Desteği

EKONOMİ – KOBİ’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne BUTEXCOMP Desteği Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen en önemli teknolojik dönüşüm projelerinden biri olan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi (BUTEXCOMP), sektörlerin dönüşümüne önemli katkı sağlıyor. Proje kapsamında Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) ev sahipliğinde 3 Boyutlu/Yeni Nesil Dokuma Teknolojileri Eğitimi programı düzenlendi.

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne BUTEXCOMP Desteği

Almanya’daki Tesislere Sanal Tur Gerçekleştirildi

BTSO öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında BUTEKOM çatısı altında hayata geçirilen BUTEXCOMP projesi bünyesinde organize edilen 3 Boyutlu/Yeni Nesil Dokuma Teknolojileri Eğitimi’nde Almanya Lindauer Dornier GmbH fabrikasına canlı sanal tur gerçekleştirildi. Kompozitler için tekstil teknolojileri ve 3 boyutlu örgü kompozit jakar tasarım yazılımı konusunda canlı online sunumun yanı sıra, fiziki olarak BUTEKOM’daki Bant Dokuma Makinası Laboratuvarı da ziyaret edildi.

Firmalar Yeni Teknolojilerle Tanıştı

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, 6 milyon 150 bin avroluk fonla çalışmalarını sürdüren BUTEXCOMP Teknik Destek Projesi hakkında sunum yapan BUTEKOM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, çok faydalı bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, “Projemizin teknik tekstil ayağı kapsamında, teknik tekstil ve kompozit malzeme preformların üretiminde kullanılan ileri teknoloji üretim yöntemleriyle ilgili kapsamlı bir eğitim programı düzenledik. Almanya’da Dornier fabrikasındaki işleyiş, doğrudan canlı yayınla katılımcılarımıza aktarıldı. Katılımcılarımız; 3 boyutlu dokuma, bant dokuma ve diğer teknik tekstillerde kullanılan dokuma teknolojilerini yakından görme ve izleme fırsatı buldu. Bu faaliyet ile özellikle tekstil sektöründeki firmalarımızın bu konudaki bilgi eksikliğini tamamladığımızı düşünüyoruz. Onları yeni teknolojilerle tanıştırdık, KOBİ’lerimize teknik tekstile dönüşümünde önemli bilgiler aktardık. Bu yolculuk süresince, KOBİ’lerimizin daha rekabetçi ve daha teknik tekstile adapte olmuş bir şekilde eğitimlerden ve diğer faaliyetlerimizden yararlanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kobi’lerin Teknik Tekstilde Dönüşümüne BUTEXCOMP Desteği

Rekabetçi Sektörler Programı Nedir?

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, yaklaşık 800 milyon avroluk bir bütçeyle projeleri destekleyen bir mali yardım programıdır. 2007 yılından bu yana yürütülmekte olan program, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki sanayici, KOBİ ve girişimcilerin rekabet gücünü artırarak sosyal ve ekonomik kalkınmayı hedeflemektedir. Program ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilir, programla ilgili sorular rsp@sanayi.gov.tr adresine mail olarak iletilebiliyor.

 

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.