enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
7°C
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Advert

Kış mevsiminin vazgeçilmezi… Sağlıksız sanılıyordu meğer kalp krizi riskini azaltıyormuş!

Kış mevsiminin vazgeçilmezi… Sağlıksız sanılıyordu meğer kalp krizi riskini azaltıyormuş!
06.11.2024 10:49
8
A+
A-

Çikolata Bileşenlerinin Sağlık Yararları

Geçtiğimiz ay, bilim insanları çikolatanın bileşenlerinden olan flavonoidlerin sağlık üzerindeki faydalarını ortaya koydu.

Flavonoidler, güçlü antioksidan ve iltihap önleyici özellikleriyle bilinir. Araştırmalar, bu bileşiklerin kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca insülin direnci ve tip 2 diyabet gibi durumlarla mücadelede de faydalı olabilirler.

Bununla birlikte, bu faydaların kakao gibi çikolatanın işlenmemiş halinde olduğunu unutmamak önemlidir. Healthline’a göre, kakao sıcak çikolatadan çok daha fazla tat ve besin değeri sunar. Yani doğal haliyle vücudunuza daha çok fayda sağlayabilir.

Saf Kakao Antioksidanlar Açısından Zengin

Sıcak çikolataya daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, kakao, lezzetinin ve besleyiciliğinin yanı sıra sağlık açısından da öne çıkıyor.

Kakao ürünleri genellikle çok az şeker içerir veya hiç içermez. Healthline uzmanları, “Kakao, genellikle diğer kakao ürünlerinin çoğundan daha az işlenmiş ve daha besin yoğun olan saf bir kakao türüdür,” diye ekliyor.

Bu, kakao tüketiminin sağlık için önemli bir avantaj sağladığı anlamına geliyor. İşlenmiş çikolatalarla karşılaştırıldığında, saf kakao daha fazla antioksidan, magnezyum ve diğer besinleri içerir ve bu da onu vücut için faydalı bir seçenek haline getirir.

Bu nedenle, tatlı bir atıştırmalık yerine kakao daha doğal ve besleyici bir alternatif olabilir.

Besleyici ve şekersiz bir sıcak çikolata içeceği yapmak için, bir fincan sıcak süte 1 yemek kaşığı kakao tozu ekleyin. Üzerine biraz tarçın serpin ve bal veya akçaağaç şurubu ile tatlandırın.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.