enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1921
EURO
37,0866
ALTIN
2.979,35
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Kerevizin faydaları nelerdir?

Kerevizin faydaları nelerdir?
22.07.2024 17:59
12
A+
A-

Kerevizin Sayısız Sağlık Faydası

Kereviz, sağlığımız için sayısız faydası olan besin değeri yüksek bir sebzedir. Sindirimin desteklenmesinden kalp sağlığının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok alanda olumlu etkileri vardır.

Besleyici Bileşenleri

Kereviz, düşük kalorili olmasına rağmen önemli besin maddelerini bünyesinde barındırır:

  • K Vitamini: Kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için gereklidir.
  • A Vitamini: Görme, bağışıklık fonksiyonu ve cilt sağlığı için önemlidir.
  • Folat: Hücre işlevi ve doku büyümesi için gereklidir.
  • Potasyum: Sıvı dengesi, kas kasılmaları ve sinir sinyallerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Antioksidanlar: Vücudu hasardan korur.

Sindirime Yardımı

Yüksek lif içeriği sayesinde kereviz, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler. Ayrıca mide zarının sağlığını destekleyen apiuman adlı bir bileşik içerir.

Kilo Verme Desteği

Düşük kalorisi ve yüksek su içeriğiyle kereviz, kilo vermeyi destekleyen bir besindir. Tokluk hissi vererek fazla kalori alımını azaltır.

Kalp Sağlığı

Kerevizdeki lif, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca antioksidanları iltihaplanmayı azaltarak kalp sağlığını iyileştirir.

Kan Basıncının Düzenlenmesi

Kereviz, kan damarlarındaki kasların gevşemesine yardımcı olan bileşikler içerir. Bu, kan akışını artırır ve kan basıncını düşürür.

Hidrasyonun İyileştirilmesi

%95’i sudan oluşan kereviz, vücudun hidrasyonuna katkıda bulunur.

Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi

Antioksidanları ve C vitamini ile kereviz, bağışıklık sistemini güçlendirir.

İltihaplanmanın Azaltılması

Kereviz, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olan bileşikler içerir.

Cilt Sağlığının Desteklenmesi

Vitaminleri ve antioksidanları sayesinde kereviz, sağlıklı ve parlak bir cilde katkıda bulunur.

Kemik Sağlığının Desteklenmesi

K vitaminiyle kereviz, kemik mineralizasyonu ve kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı olur.

Mutfakta Çok Yönlülüğü

Kereviz, çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatalar, çorbalar, güveçler ve smoothie’ler gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.