enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0060
EURO
38,1037
ALTIN
2.831,00
BIST
9.928,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kanser riski var: Ocak üzerinden alın, yüksek ısıya maruz bırakmayın

Kanser riski var: Ocak üzerinden alın, yüksek ısıya maruz bırakmayın
REKLAM ALANI
17.09.2024 12:11
6
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Çayın Doğru Demlenmesi Sağlığınız İçin Önemlidir

Çay, Türk mutfağında önemli bir yere sahip bir içecektir. Ancak yanlış demlenmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yanlış Demlemenin Zararları

  • Çayın acılaşmasına neden olur.
  • Mide sorunlarına yol açabilir.
  • Kanser riskini artırabilir.

Doğru Demleme İpuçları

  • Çayı kaynamamış su ile demleyin.
  • Çay demlendikten sonra ocaktan alın.
  • Çayı aşırı ısıya maruz bırakmayın.
  • Üst demliğe sıcak su dökmeden önce çayın soğumasını bekleyin.

Acı Çayın Nedenleri

  • Çayın uzun süre ocakta bekletilmesi.
  • Yüksek ısıya maruz kalması.

Bayat Çayın Nedeni

  • Sıcak suya hemen çay koyulması.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.