enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat Çekti

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat Çekti
12.08.2022 22:29
496
A+
A-

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat Çekti Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yiyecek içecek sektörünün nitelikli personel ihtiyacının karşılanması hedefiyle kurulan BTSO Mutfak Akademi, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nu ağırladı.

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat Çekti

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat 

EKONOMİ – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ağustos Ayı İcra Kurulu Toplantısı BTSO Mutfak Akademi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TOBB Bursa KGK Başkanı ve Doğu Marmara Bölge Temsilci Sevgi Saygın ile İcra Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantının ardından kadın girişimciler mutfağa girerek hünerlerini sergiledi.

BTSO Mutfak Akademi’nin deneyimli şefleri eşliğinde düzenlenen workshop etkinliğinde KGK İcra Kurulu Üyeleri sıfır atık uygulamalarını kullanarak yemekler hazırladı. Karpuzun iç beyaz katmanı ile Osmanlı karpuz tatlısı, karpuz suyundan reyhanlı şerbet, posasından karpuz dondurması hazırlayan girişimciler, karpuzun dış kabuğunu ise cilt maskesi olarak kullandı.

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat 

“SIFIR ATIK KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞMALI”

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, sürdürülebilir sosyal, çevresel ve ekonomik kalkınma ve yoksulluğun azaltılması bakımından sıfır atık kültürünün yaygınlaşmasının önemine vurgu yaptı. BTSO Mutfak Akademi’de düzenlenen etkinlik ile israfın olmadığı, atıksız bir mutfak anlayışı konusunda farkındalık oluşturmayı istediklerini kaydeden Saygın,

“Dünya genelinde her gün tonlarca yiyecek çöpe atılıyor. Bunun ekonomik tarafı bir yana vicdanlar üzerinde de büyük bir yükü var. Tarladan sofralarımıza gelene kadar her gıda için çok büyük emekler harcanıyor. İsrafı önleyebilmek için öncelikle mutfakta kullandığımız ürünlerin ne zaman gerçekten çöp olduğunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Mutfakta atık olarak görülen ürünler bambaşka yemeklere dönüşebiliyor. Bugün de buradaki şeflerimizle birlikte bunu tecrübe etme imkanı bulduk. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık projesi ile sıfır atık kültürünün ülkemizde gelişmeye devam edeceğine inanıyor, bu güzel etkinlik dolayısıyla BTSO Mutfak Akademi’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kadın Girişimciler Mutfakta Sıfır Atığa Dikkat 

TOBB Bursa KGK üyeleri program kapsamında ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan’dan BTSO Mutfak Akademi’nin vizyonu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.