Karpuzlu Pizza İtalya’yı İkiye Böldü
İtalyan pizza ustalarından Gino Sorbillo’nun yeni karpuzlu pizzası ülkeyi tartışmalara sürükledi.
Sorbillo’nun karpuz dilimleriyle süslediği pizzası, geçmişte ananaslı ve muzlu pizzalarıyla da gündem yaratmıştı. Usta şef, yeni tarifini “lezzetli, taze ve sağlıklı” olarak tanımlıyor.
Ancak pek çok İtalyan, karpuzlu pizza fikrinden pek hoşlanmadı. Sorbillo’nun Napoli restoranına gelen Alberto Cangialosi, “Bu bir kabus olmalı” derken, Fransız turist Dominique, “Böyle bir şeyi denemek istemem” diye konuştu.
Napolitan Pizza Birliği Başkan Yardımcısı Massimo Di Porzio, “Pizzada meyve kullanımı diye bir şey olmaz” diyerek tepki gösterdi. Diğer pizza ustaları da Sorbillo’yu geleneksel değerleri şöhret uğruna feda etmekle suçladı.